Hirdetés
. Hirdetés

Így pucolja ki a Microsoft végleg a Flasht a gépekről

|

Az Adobe Flash Player egyre nagyobb kolonc a számítógépeken, és biztonsági okokból mielőbb tanácsos megszabadulni tőle. Úgy tűnik, a Microsoft nem bízza a felhasználókra ezt a lépést.

Hirdetés

Bár az Adobe novemberben leállt a Flash Player frissítésével, és január 12-től a plug-int is lekapcsolja, ettől még maga a szoftver fent marad azokon a gépeken, ahová egykor telepítették. Ha pedig valaki nem nyom az uninstall lehetőségre manuálisan, akkor a Windows PC-kről bizony a Microsoftnak kell eltávolítania a szoftvert. A redmondi vállalatnak szerencsére van egy olyan terve a Windows 10 és Windows 8.1 gépek "Flashtelenítésére", ami nem igényel komolyabb felhasználói beavatkozást.

Hirdetés

A cég Update katalogusa október 26-án "Az Adobe Flash Player eltávolító frissítése Windows Server 2012 a x64-alapú rendszerekhez" elemmel bővült. A frissítés, amely a KB4577586 kódnevet viseli, a leírás szerint tartósan eltávolítja a Adobe Flash Player a Windows OS eszközökről.

A felhasználóknak a Windows Update alatt ki kell választaniuk az operációs rendszerükhöz tartozó KB4577586 változatot, majd letölteni, ezután pedig a segéd automatikusan munkához lát a gépen. A Microsoft hangsúlyozza, hogy a frissítés csak a Windows által telepített Flash Playert tünteti el: ha valaki maga telepítette az Adobe Flash Playert egy másik forrásból, ez nem törlődik a rendszerről.

2021. elejétől a Microsoft már opcionális letöltésként kínálja fel a KB4577586-ot a Windows Windows Update és WSUS (Windows Server Update Services) platformokon. Rá néhány hónappal már ajánlottá válik a KB4577586, és az ilyen ajánlott frissítések a Windows Update beállításától függően akár automatikusan is letöltődhetnek és települhetnek.

2021. nyarán viszont a KB4577586 már a havi kumulatív frissítések részévé válik, vagyis a rendszer automatikusan telepíti és aktíválja, és segítségével tartósan eltávolítja a Flash Playert a rendszerről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.