Hirdetés
. Hirdetés

Így tarthatjuk kordában a Windows 10-frissítéseket

|

Állítsuk be az aktív használati időszakot, vagy adjuk meg pontosan az újraindítás idejét.

Hirdetés

Tudatában van annak a Microsoft, hogy az operációs rendszer frissítése sokaknak az agyára megy, ezért a nyár végén kiadott évfordulós továbbfejlesztésben elhelyezett egy hasznos funkciót, amelyet valószínűleg kevesen ismernek. Az aktív időszak megadási lehetősége, mint a neve is mutatja, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megmondják a Windowsnak, általában mikor használják a számítógépüket, így az nem kísérli meg ebben az időintervallumban a rendszer újraindítását a frissítések telepítése érdekében.

Kattintsunk a Start, majd a Gépház ikonon, válasszuk a Frissítés és biztonság lehetőséget, és kattintsunk a Frissítési beállítások részben található az Aktív időszak módosítása hivatkozáson. A megjelenő ablakban megadhatjuk az aktív időszak kezdetét és végét. Az operációs rendszer azt ígéri, hogy ha egy frissítés miatt újra kell indítani a számítógépet, ezt csak az aktív időszakon kívül fogja megtenni. A beállítás után kattintsunk a Mentés gombra.

 

További lehetőségünk is van az idegesítő frissítések megrendszabályozására. Tegyük fel, hogy az aktív időszakon túl is dolgozunk. Ekkor is elhalaszthatjuk a frissítéssel járó újraindítást. Ugyanezen a lapon kattintsunk az Újraindítási beállítások hivatkozásra a Frissítési beállítások részben, és adjunk meg egy egyéni újraindítási időpontot. Ez a beállítás átmenetileg kiiktatja az aktív időszakot, de természetesen ekkor gondoskodni kell arról, hogy a számítógép a megadott időpontban bekapcsolt állapotban legyen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.