Hirdetés
. Hirdetés

Így válhatunk láthatatlanná a Facebookon

|

A közösségi oldal biztonsági beállításaival széles határok között szabályozható, hogy bejegyzéseinket, adatainkat, tevékenységeinket kik és mik láthatják.

Hirdetés

A Facebook beállításai, különösen a biztonsági beállításai között nem egyszerű eligazodni. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy miképpen lehet a lehető legjobban elrejteni a külvilág elől profilunkat, ha például azt szeretnénk, hogy idegenek ne találjanak meg minket. Ismerőseink fogják látni, hogy a profilunk még létezik, de az új bejegyzéseinket már csak magunknak fogjuk írni. Ez a szélsőséges eset, a beállítási lehetőségek finomhangolásával egyéni igényeink szerint konfigurálhatjuk, hogy mennyit szeretnénk és kinek megmutatni mindabból, amit Facebook profilunk tartalmaz.

Kattintsunk a Facebook képernyőjének jobb felső sarkában lévő kis lakat ikonon, és a megjelenő menü alján kattintsunk a További beállítások megtekintése hivatkozáson, ami a Facebook Beállítások oldalának Adatvédelem lapjára visz minket.

A Ki láthatja a dolgaimat? részben a Ki láthatja a jövőbeni bejegyzéseidet? lehetőségnél a legördülő listán válasszuk a Csak én tételt. Most következnek a régebbi bejegyzések, kattintsunk ugyanebben a részben a Régebbi bejegyzések korlátozása hivatkozáson, majd az ugyanilyen feliratú gombon, és erősítsük meg a szándékot. Ha így járunk el, az idővonalunkon lévő azon bejegyzések, amelyeket az ismerőseink ismerőseivel is megosztottunk vagy nyilvánosak, az ismerőseinkre korlátozódnak, de a megjelölt emberek és az ismerőseik továbbra is láthatják őket. Az egyes posztok láthatóságát egyedileg is be lehet állítani a bejegyzéseknél.

A Ki léphet velem kapcsolatba? részben a Ki jelölhet téged ismerősnek? sorban a Mindenki lehetőséget módosítsuk az Ismerősök ismerősei beállításra, amivel jelentősen korlátozhatjuk azok körét, akik nekünk invitálást küldhetnek. Ugyanitt a Kiknek az üzeneteit szeretném látni a bejövő üzenetek között? sorban az Alapszintű szűrés beállítást változtassuk a Szigorú szűrés lehetőségre. Ekkor főként csak az ismerőseink üzeneteit kapjuk meg, míg a többieké az Egyéb mappába kerülnek.

A Ki találhat rám? részben a Ki kereshet meg a megadott e-mail címed alapján? és a Ki kereshet meg a megadott telefonszámod alapján? kezdetű sorokban a Mindenki beállítást változtassuk Ismerősök-re. Ugyanennek a résznek az alján, a Szeretnéd, hogy a keresőoldalak találati listájában megjelenjen az idővonalad? sorban szüntessük meg az Engedélyezem, hogy a keresőoldalak találati listáiban megjelenjen az idővonalam lehetőség bejelölését. Ezzel elérhetjük, hogy a Google és a többi kereső ne találja meg az utánunk kutakodóknak a Facebook profilunkat.

Most menjünk az Idővonal és megjelölés lapra, majd a Ki írhat az idővonalamra?, a Ki láthatja azokat a bejegyzéseket az idővonaladon, amelyekben meg vagy jelölve?, a Ki láthatja, hogy mások mit írnak az idővonaladra? és az Amikor megjelölnek egy bejegyzésben, kiket szeretnél még annak közönségéhez adni, ha még nem tartoznak bele? sorok beállítását módosítsuk Csak én-re. Ugyanezen a lapon engedélyezzük az Ellenőrzöd a bejegyzéseket, amelyekben az ismerőseid megjelölnek, mielőtt megjelennének azok az idővonaladon? és a Ha az ismerőseid megjelölnek valakit egy bejegyzésedben, szeretnéd ellenőrizni, mielőtt a megjelölés megjelenik a Facebookon? lehetőségeket.

Ezután menjük a Követők lapra, és a Ki követhet engem? részben válasszuk az Ismerősök beállítást. Ez azért fontos, mert ha bárki követhet minket, ezek a követők - és nem csak az ismerőseink - is látni fogják a bejegyzéseinket.

Végül térjünk át a Hirdetések lapra, és kapcsoljuk ki a Látsz online érdeklődésalapú hirdetéseket a Facebooktól? lehetőséget, a Ki láthatja hirdetésekhez kapcsolva a közösségi műveleteidet? lehetőségnél pedig válasszuk a Senki beállítást.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.