Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen is lehetett volna az iPhone és az iPad

|

Az Apple-Samsung szabadalmi per dokumentumai között néhány, a korai iPhone- és iPad-prototípusokról készült fénykép is szerepel. Az eszközök sokat változtak, mire a boltokba kerültek.

Hirdetés

Nyolcszögletű Kerek Erdő... Elnézést, iPhone-prototípus
Nyolcszögletű Kerek Erdő... Elnézést, iPhone-prototípus

Az Apple újabb dokumentumokat csatolt a Samsung ellen indított szabadalmi perének anyagához, amelyek között néhány igen izgalmas, a korai iPhone- és iPad-prototípusokról készült fotó is szerepel.

A gyártó számos különféle formatervet készíttetett népszerű okostelefonjához és táblagépéhez. Az egyik, 2006-ban elkészített „Sony-szerű” prototípus feltűnően hasonlít a 2010-ben bemutatott iPhone 4-hez; az iPad egyik kereskedelmi forgalomba soha nem került változatát pedig kihajtható támasztékkal látták el.

Kitámasztós iPad és nyolcszögletű iPhone

A „X9 #4” jelölésű iPad-prototípusról készült fotón egy kihajtható, a hátlaphoz rögzített kar is látható, amelynek révén képkeret-szerűen megtámaszthatóvá vált az eszköz. Egy másik fénykép is előkerült, amelyen ugyan nem szerepel a sztenderd, de a tábla hátoldalába mart mélyedés egyértelműen arra utal, hogy ezt a típust is hasonló megoldással látták el. További fotókat is benyújtottak a bírósághoz: az egyiken például egy középen vastagabb, a szélei felé vékonyodó iPad látható.

Az első iPhone tervek is érdekes megoldásokat mutatnak. A „boeing v6” kódnevű, nyolcszögletű modellt például lekerekített sarkokkal, fekete előlappal és fehér, domború hátlappal látták el; de olyan prototípus is készült, amelyik jóval hosszabb és vékonyabb, mint a 2007-ben bemutatott klasszikus iPhone.

"Sony-szerű" telefonok

Az Apple már a múlt héten is benyújtott egy adag, az első iPhone- és iPad designok megtervezésével kapcsolatos dokumentumot a szabadalmi perben illetékes kaliforniai bírósághoz. Az iratok tanúsága szerint a cég Sony-szerű” telefonokat rendelt a tervezőktől: az elkészült formatervek között több olyan is szerepel, amelyek feltűnően hasonlítanak a 2010-ben bemutatott iPhone 4-re.

A dokumentumok között az iPhone nyitóképernyőjének egyes tervei is szerepelnek. Jól látható, hogy egyes ikonok – mint például az időjárás és a tőzsdei widget, a számológép, illetve a Safari böngésző piktogramja – gyakorlatilag az első terveknek megfelelő, változatlan formában jelentek meg a kereskedelmi változatban. Másokat azonban alaposan átterveztek: így az iPod-gombot és a Galéria-ikont is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.