Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen lesz az új Android!

|

A Google kiadta a fejlesztők és az érdeklődők számára az Android 9 első Developer Preview változatát.

Hirdetés

Hirdetés

A Google a vártnál kissé hamarabb kiadta az Android 9 első a Developer Preview (DP) változatát. A legfőbb célközönséget azok az appfejlesztők jelentik, akik szeretnék felkészíteni alkalmazásaikat az új Androidra, de a kipróbálás lehetősége mások előtt is nyitott.

Az egyik érdekes újdonság az iPhone X által divatba hozott bemetszés támogatása. A Google szerint az új DisplayCutout osztály lehetővé teszi, hogy a fejlesztők kezelni tudják azokat a területeket, ahol nem jelenik meg tartalom.

Az Android 9 további újdonságai közé tartozik a többkamerás támogatás, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre kettő vagy még több fizikai kamera streamjéhez férjünk hozzá. Az új OS ezenfelül támogatja az külső USB és UVC kamerákat, a FIG és WebP animált képek renderelését és megjelenítését, továbbá beépített támogatást nyújt a HDR (High Dynamic Range) VP9 Profile 2 video kodekhez.

Az Android 9 - jelenlegi kódnevén Android P - augusztus közepén jelenik meg, és addig a Google minden hónapban kiad egy új Developer Previewt. Aki szeretné kipróbálni, itt tud utánanézni a teendőknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.