Hirdetés
. Hirdetés

Imádják a diákok a zanzát

|

A hazai videós oktatóportált európai szinten is elismerik.

Hirdetés

„A zanza.tv a magyar internet eddigi legjobb ötlete és kivitelezése. Köszönjük.” – Így lelkesednek a zanza.tv oktatóvideóiért a középiskolás diákok. Az uniós és állami támogatásból megvalósult oktatóportál már több díjat is kapott, így a szakma is elismerte: nem sokkal az indulást követően elnyerte az Év honlapja díjat e-learning kategóriában és a különdíjat oktatási kategóriában.

Hirdetés

Most júniusban pedig a német és nemzetközi viszonylatban is jelentős Comenius EduMedia Award legmagasabb szintű elismerését kapta meg a zanza.tv. A Comenius EduMedia Award 1995 óta értékeli és díjazza azokat a kiadókat és fejlesztőket, akik példaértékű digitális oktatóanyagokat hoznak létre. A beadott pályaműveket szigorú kritériumrendszer alapján egy 10 tagú nemzetközi zsűri bírálja el. Idén 27 országból több mint 170 terméket neveztek a versenyre, melyből 19 pályaművet díjaztak Comenius EduMedia Éremmel, köztük egyedüli magyar díjazottként a zanza.tv.

 

A portál a magántanulókat és az érettségire készülő diákokat segíti rövid oktatóvideókkal és hozzájuk kapcsolódó tesztekkel, feladatokkal. 2014-es novemberi indulása óta közel 200 000 látogatója volt, az érettségi időszakban pedig 46 000 diák használta nap mint nap.

Sok diák jelezte, hogy további tartalmakat, tantárgyakat is szívesen látna a portálon, sőt, van aki konkrét tematikai javaslatot küldött egyes tantárgyakra vonatkozóan. A zanza.tv csapatának ezek fontos visszajelzések, és folyamatosan keresik a továbbfejlesztés lehetőségeit. Azt, hogy mi legyen a következő tantárgy, ami bekerül a zanza videók sorába, ezúttal a felhasználók dönthetik el. Szavazni a zanza.tv-n lehet, illetve itt lehet figyelni a szavazás állását is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.