Hirdetés
. Hirdetés

Indiai mobilcégbe invesztál az orosz kormány

|

Az orosz kormány azt tervezi, hogy befektet egy indiai közös vállalatba, amelyben az egyik orosz cég, a Sistema már most 74 százalékos, többségi tulajdonnal rendelkezik.

Hirdetés

A befektetésből eredően megnövekedett tőke, közel 700 millió amerikai dollár lehetővé teszi a Sistema Shyam TeleServices Limited (SSTL) számára, hogy növelje hálózatát és marketing tevékenységét - mondta a Sistema szóvivője pénteken. Az SSTL az orosz Sistema és az indiai Shyem Group közös vállalata, utóbbi a cég 23,5 százalékát tartja a kezében.

Az orosz kormány mintegy 20 százalékos tulajdonrészre tesz majd szert a befektetés lezárultával.

Az SSTL rendelkezik a szükséges licencekkel és sávszélességgel ahhoz, hogy mobiltelefon szolgáltatást nyújthasson CDMA (code division multiple access) technológiával az ország 22 szervizterületén, 28 államot lefedve. Ez országszerte mintegy 2,8 millió előfizetőt jelent.

Pénzügyi befektető társaság az orosz Sistema, számos különféle iparágakban tevékenykedő vállalkozás többségi tulajdonosa, például a Mobile TeleSystems (MTS) mobilszolgáltatóé is. Az SSTL megegyezésre lépett az MTS-sel, hogy indiai szolgáltatásait az MTS márkanév alatt forgalmazza.

Várhatóan december végével ér véget a befektetési tranzakció lezárása.

Nem lesz könnyű

India mobilpiaca igencsak tagolt és versenytől nyüzsgő, 12 mobiltársaság osztozik rajta. Elemzők véleménye szerint új belépők számára nem lesz könnyű hatással lenni a máris telített piacra.

Néhány nagy operátor a tarifák erős csökkentésével helyez nyomást az újakra, akik ezt egyre inkább IT és hálózati eszközeik (call center, adótornyok) kiszervezésével próbálják védeni. Az Etisalat például szolgáltatások kivonását tervezi Indiában, passzív telekommunikációs infrastruktúráját máris a Reliance Infratel cég biztosítja a háttérben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.