Hirdetés
. Hirdetés

Indul a 900 Mhz-s 3G rendszer tesztje

|

A Pannon megkezdte egy, a 900 megahertzen 3G szolgáltatásokra is alkalmas mobiltelefon-rendszer gyakorlati tesztelését.

Hirdetés

A Pannon GSM Távközlési Zrt. Bejelentette, hogy az Ericsson Magyarországgal együttműködésben megkezdte egy, a 900 megahertzen 3G szolgáltatásokra is alkalmas mobiltelefon-rendszer gyakorlati tesztelését. A szolgáltató közleményében kiemeli, hogy ezzel a stratégiai szempontból jelentős lépéssel Magyarországon mindenki számára elérhetővé válhat a legnagyobb sebességű mobil internet. A közlemény emlékeztet: a 900 megahertzes frekvencia könnyebbé teszi a nagyobb lefedettség elérését.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Pannon felszabadítaná a 900 megahertzes digitális tartományt a 3G alapú mobil szélessávú szolgáltatások számára is, amennyiben ezt a szabályozás lehetővé tenné. (Az Európai Unió GSM irányelve jelenleg nem teszi lehetővé 900 megaherzen a 3G szolgáltatást.) Ezzel a 3G mobil internet elérhetővé válna az ország minden lakosának, és tovább lehetne csökkenteni az elmaradott térségek digitális lemaradását - áll a közleményben. Ugyanakkor a 900 megaherzes tartományban működő hálózat üzemletetése gazdaságosabb, a nagyobb hatótávolság miatt a ritkábban lakott településeken is valós alternatívát nyújt. A Pannon célja, hogy a tesztek és megfelelő szabályozás hatályba lépése után minél hamarabb elérhetővé tegye a lakosság számára az új technikát.

(MTI)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.