Hirdetés
. Hirdetés

Indul a Nokia N93 szállítása

|

A Nokia bejelentette, hogy elindult az N93-as, a nagyteljesítményű Nokia Nseries multimédiás számítógépcsalád legújabb tagjának szállítása.

Hirdetés

A Nokia N93 Carl Zeiss lencsével ellátott 3,2 megapixeles kamerát és háromszoros optikai zoomot vonultat fel, DVD-hez mérhető minőségű videofelvételre képes, és fejlett csatlakozási és képszerkesztési lehetőségeket kínál. A Nokia N93 közvetlenül a kompatibilis televízióra kapcsolható, ahol nagy képernyőn tekinthetők meg a felvételek. A fotók és a videofilmek a Nokia N93-ról egyenesen a blogba vagy az internetes fényképalbumba tölthetők fel, de kiváló minőségű családi felvételeket készíthetünk, amelyet a készülékkel járó Adobe Premiere Elements 2.0 szoftver segítségével DVD-re is kiírhatunk.

"Magyarországon az N93 támogatásával megvalósuló Nokia Mobiltelefonfilm-fesztivál buzdítja mobilfilmezésre a vállalkozó szelleműeket. A Művészetek Völgye programsorozat keretében megrendezendő Nokia Mobiltelefonfilm-fesztiválra a nevezéseket a www.mobilfilmfesztival.hu oldalon, az Új Színházban vagy a Művészetek Völgye ideje alatt Monostorapátiban, a filmfesztivál helyszínén várják. A fesztivál fődíja pedig egy Nokia N93-as multimédiás komputer." - mondta Dér Attila, a Nokia Hungary Kft. marketingigazgatója.

Éles felvételek

Hajtsuk ki és csavarjuk el a főkijelzőt, és a Nokia N93 készen áll a kiváló minőségű videofelvételek és fotók rögzítésére. A zárt, a zoomot, és a vakut külön gombbal használhatjuk, így igazán egyszerűen lencsevégre kaphatók a megismételhetetlen pillanatok. A Nokia N93 másodpercenként 30 képkockás MPEG-4 VGA videofelvételt és sztereó hangot rögzít, a rázkódásmentes felvételt pedig digitális stabilizátor segíti, így DVD-minőségű videofilm készíthető. Emellett 3,2 megapixeles (2048 x 1536 képpontos) kamera, Carl Zeiss Varia-Tessar lencse, háromszoros optikai zoom, akár hússzoros digitális zoom, autofókusz és ráközelítő-üzemmód segít abban, hogy elképesztőn pontos és tiszta felvételek szülessenek.

A Nokia N93 50 MB terjedelmű, nagy belső memóriával rendelkezik, amelyet a maximum 2 GB-os, leállásmentesen cserélhető miniSD kártyával tovább bővítve akár 90 percnyi DVD-minőségű videofilmet, vagy csaknem 2500 jó minőségű fényképet tárolhatunk a készüléken.

Osszuk meg, és éljük újra át a szép pillanatokat!

A Nokia N93 többféle lehetőséget biztosít a videofelvételek megosztására. A fényképeket és videofelvételeket azonnal, tömörítés nélkül továbbíthatjuk e-mailben, Bluetooth technológiával, vagy közvetlenül a készülék galériájából feltölthetjük a kompatibilis blogba. De ha összehívjuk barátainkat, a mobilfilmünk premierjét a kompatibilis televízió képernyőjén is megrendezhetjük, ehhez a készülékkel járó TV-out kábelre, vagy a beépített WLAN és UPnP (univerzális Plug and Play) technológiára van szükség. Az azonnali visszajátszáshoz helyezzük a készüléket egy sima felületre, nyissuk ki vízszintesen a kijelzőt, és a varázslatos felvételeket tekintsük meg a panoráma-üzemmódú, 262.144 színárnyalatot megjelenítő, 2,4 inches, QVGA kijelzőn (240 x 320 képpont)! A kijelzőn böngészhetünk az interneten, nézhetünk tévét* a 3G hálózaton, de videotelefonálhatunk* is kézhasználat nélkül.

Legyünk kreatívak!

A Nokia N93 filmfelvételeit a készüléken található szoftverrel, de a multimédiás számítógéppel járó programokkal is megszerkeszthetjük. A készülék szerkesztési funkciójával sorba rendezhetjük és megvághatjuk a képeket, zenét és az effekteket. A sokoldalúbb szerkesztéshez használjuk a Nokia N93 értékesítési csomagjában az Adobe Premiere Elements 2.0 programot, amellyel mobilfilmjeinket DVD-re írhatjuk, vagy az internetes streaminghez és e-mailhez használható formátumokba alakíthatjuk át.

Kommunikációs tudás

A többi Nokia Nseries készülékhez hasonlóan a Nokia N93 is kiváló kommunikációs és multimédiás számítógépes szolgáltatásokat nyújt. A vezeték nélküli LAN, 3G (WCDMA 200 MHz), EDGE és GSM (900/1800/1900 MHz) hálózaton a Nokia N93 mobil szélessávú internet-hozzáférést biztosít a böngészésre, a tartalmak feltöltésére, illetve e-mailek küldésére és fogadására, így menet közben is kapcsolatban maradhatunk.

Szórakoztatás

A külön megvásárolható, 2 GB-os miniSD-kártyával akár 1500 dalt tárolhatunk a Nokia N93-on, a digitális zenelejátszóval pedig menet közben is hallgathatjuk kedvenc zenéinket. Összeállíthatunk zenelistákat, átmásolhatjuk CD-inket, és a készülék dobozában található DVD-ROM-on szereplő Nokia Music Manager program segítségével zenegyűjteményünket átküldhetjük a Nokia N93-ra. De az elmentett zenét vagy a Nokia N93 sztereó FM-rádióját kézhasználat nélkül is hallgathatjuk a beépített hangszórókkal vagy egy kompatibilis sztereó fülhallgatóval. A teljes körű szórakozást emellett a kiváló minőségű, háromdimenziós játékok fokozzák, többek között a gyárilag telepített, N-Gage-es System Rush: Evolution.

A spontán videofelvételek elkészítéséhez és megosztásához nélkülözhetetlen Nokia N93 az S60 3rd Edition szoftveren alapul, és Symbian operációs rendszeren működik. A Nokia N93 szállítása világszerte elkezdődött, így hamarosan megjelentik Európa, a Közel-, és Távol-Kelet, Kína, és az amerikai kontinens azon területein, ahol működik 3G (WCDMA), vagy EDGE és GSM hálózat.

A Nokia N93 szolgáltatásainak teljes listája a http://www.nokia.com/N93/N93 oldalon olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.