Hirdetés
. Hirdetés

Indul a verseny a 2015 legjobb informatikai újságírója címért

|

A szervezők azt a magyar újságírót szeretnék megtalálni, aki ebben az évben a nyomtatott vagy az elektronikus médiában a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítéséért.

Hirdetés

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ebben az évben is közösen hirdeti meg az "Az év informatikai újságírója" díjat. A három szakmai szervezet olyan újságírót kíván elismerni, aki 2015-ben készült cikkeiben, riportjaiban, műsoraiban vagy blogbejegyzéseiben átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akinek művei az infokommunikációs technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek.

Hirdetés

A díjra nem csak jelölni, hanem önállóan pályázni is lehet. A díj a szakmai és erkölcsi elismerésen túl plakettet és 100 ezer forintos pénzjutalmat is magában foglal. A kiírók 2015. október 9-ig, az NJSZT honlapján várják a pályázatokat és jelöléseket.


A legjobb IT újságírókat 2005 óta díjazzák, az elismerés 2011-től Kovács Attila nevét viseli. Kovács Attila, a válogatott kardvívó a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworldhöz igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul.  Alapító tagja a Prímnek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996-tól pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt.

A díj odaítéléséről hét fős bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint PR-marketing és kommunikációs szakemberekből áll:
    
Bőgel György, professzor - CEU Business School (a bizottság elnöke)
Dojcsák Dániel, tartalomigazgató - IVSZ
Mester Sándor, életműdíjas informatikai újságíró - Infotér Egyesület
Miltényi Gábor, ügyvezetőigazgató-helyettes - NJSZT
Petrányi-Széll András, az MPRSZ alelnöke és a PS:PRovocative pr-ügynökség társtulajdonosa
Dr. Rétfalvi Györgyi, főiskolai tanár - BKF, Kommunikációtudományi Intézet
Sali Róbert, MBA, informatikus

A díj átadására a 2015. november 19-én megrendezendő 9. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián kerül sor.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.