Hirdetés
. Hirdetés

Indul az Uber repülőtaxija

|

Már tervezik az állomásokat, 2023-től több nagyvárosban üzembe állnak az utasszállító drónok.

Hirdetés

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint alakul, 2023-ban Dallas, Los Angeles és Melbourne városában beindul az Uber repülő taxija.

A helikopterekhez hasonló, függőlegesen le- és felszálló járművek négy utast tudnak majd alacsony magasságban szállítani. A tesztrepülések jövőre kezdődnek.

A rövidtávú repülések mérföldenként öt dollárba kerülnek majd, tehát egy húsz mérföldes (durván 32 kilométeres) utazás száz dollárt kóstál, a költségek azonban idővel csökkenni fognak.

A fel- és leszállóhelyeket a Gensler, a Corgan, az SHoP, a Pickard Chilton és a Arup tervezi, és töltőállomások, áruházak, éttermek, pihenő parkok is helyet kapnak a létesítményekben.

A Los Angeles-i állomás látványterve

Azt Egyesült Államokon kívül az ausztráliai Melbourne-ben is járatokat tervez az Uber, amely az utasszállító drónok megalkotásakor olyan gyártókkal működik együtt, mint az Aurora Flight Sciences, a Pipistrel Aircraft, az Embraer, a Bell és a Karem Aircraft.

Az utastérben négyen férnek el a pilótán kívül, aki eleinte még irányítani fogja az eszközt, idővel azonban teljesen átadja helyét a robotpilótának.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.