Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen letölthető az Office 2010 béta!

|

A PDC 2009-en bejelentették az Office 2010-et is. A Windows 7 béta programjához hasonlóan a Microsoft mindenki számára elérhetővé tette az irodai csomag tesztverzióját.

Hirdetés

A Los Angelesben zajló Professional Developers Conference keretén belül a Microsoft bejelentette, hogy elkészült az Office 2010, a SharePoint Server 2010, a Project 2010, a Visio 2010, az Office Web Apps for businesses és Office Mobile 2010 bétájával, amelyek ingyenesen letölthetőek a redmondi szoftvercég oldaláról (ha nem működne a link, akkor az Office bétáját közvetlenül a következő hivatkozásról is letöltheti).

Legnagyobb érdeklődésre talán az Office Professional Plus 2010 tesztverziója tarthat számot, amelynek technológiai előzetesét már teszteltük korábban. Most azonban mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy saját maga próbálja ki a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote megújult verzióit.

 

office2010_1.jpg


A fő újdonságoknál érdemes kiemelni, hogy immár minden alkalmazásból eltűnt az idejétmúlt menüsor, hogy a helyét a modernebb szalagnak adja át. Fontos elem még az Office 2007-ben megismert Office gomb eltűnése, amelynek a helyére minden program saját logója került, ami a legördülő menünél okosabb, és használhatóbb alkalmazás-érzékeny „Back Stage" menüt nyitja.

A különböző alkalmazásokon végigmenve a Word 2010 talán legfontosabb újdonsága a programcsomag többi tagjánál is használható beillesztés előnézettel parancs. Ezt jobb klikkel csalhatjuk elő a helyi menüben, ahol még a beillesztés előtt kiválaszthatjuk azt, hogy a vágólapon lévő képet/szöveget miként szeretnénk elhelyezni. A Microsoft adatai szerint ugyanis a legnépszerűbb Office utasítás a beillesztés, amelyet a visszavonás követ, amiről arra következtettek, hogy sokan-sokszor nem úgy illesztik be a kívánt szöveget, ahogy azt szerették volna.

Az Excel 2010 két kiemelendő újdonságot tartogat. Az egyik a „Sparklines", amellyel a korábbiaknál sokkal egyszerűbben hozhatunk létre diagramokat cellákba rendezve. A másik a „slicer", amellyel gyorsan navigálhatnak a felhasználók a nagyobb táblázatok között is, különböző szűréseket beállítva (ez főként SQL Server mellett lehet hasznos).

 

 

excel_sparklines.jpg

 



A PowerPoint is több funkcióval egészült ki, de esetében talán a legnagyobb újdonság, hogy már nem csak videók beillesztésére van módunk, hanem azokat a programon belül is szerkeszthetjük. Az új Outlook esetében pedig az újdonságok közül mindenképpen kiemelkedik a program új szalagja, amellyel jelentősen leegyszerűsödött a program használta (persze a szalag-ellenesek ezt biztosan másként gondolják). A gyors használatot segíti még a rajta ülő gyorselérési eszköztár (Quick Steps), ahol egy kattintásnyira kerültek a leggyakoribb műveletek.


Valamint fontos még, hogy az Outlook 2010 immár csoportosítja az egy témájú leveleket, hasonlóan a Gmail-ben már megismert párbeszédkezeléshez. Valamint Windows 7 operációs rendszer alatt kiválóan használható a program ugrólistája, amellyel egy kattintással új üzenetet, találkozót, névjegyet és feladatot vihetünk fel a programba, illetve gyorsan a levelezésünkhöz, a naptárunkhoz, a névjegyeinkhez és a teendőinkhez ugorhatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.