Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen SEO mindenkinek!

|

Ez egy keresőoptimalizált cikk, amelyet az InboundWriter szolgáltatásával készítettünk el. A cikkünkből megtudhatja, hogy miként kell az ingyenes felhő SEO eszközt használni!

Hirdetés

A keresőoptimalizálás egy olyan különlegessé vált szó, amely minden weblappal rendelkező cég, illetve tartalomgyártó fejében nap mint nap megfordul. Mivel a forgalom nagy része a Google keresőjéből érkezik a legtöbb oldal esetén, ezért mindenki a találati lista élére, vagy legalább annak az első 10 eleme közé akar kerülni. Utóbbi nem egyszerű feladat, amelyből a keresőoptimalizálással foglalkozó cégek remekül megélnek, amit nem sajnálunk tőlük, hiszen az megfelelő szakértelmet kíván. Ez kétségtelenül egy szakma, ám a piacon már egy ideje elérhetőek olyan szoftverek - például a WebSEO - amellyel a laikus felhasználók is jó eredményeket érhetnek el. Egy gond van csak azokkal, nevezetesen hogy nem ingyenesek, így jelenleg két alternatíva áll a cégek előtt: vagy egy keresőoptimalizálással foglalkozó cégre bízzák a SEO feladatokat, vagy beszereznek egy olyan szoftver, amely valamilyen szinten képes helyettesíteni a szakembereket.

 

 

Az ingyen elérhető InboundWriter felkavarhatja ezt az állóvizet, mivel a webes szolgáltatást bárki ingyenesen használhatja, az ráadásul nem igényel külön telepítést, sőt az adatokat valós időben szolgáltatja.

SEO nagy tömegnek

Az elefántcsonttorony leomlásával a blogerrek, valamint a kis- és középvállalkozók is ingyen megérthetik, hogy miként tudják tartalmaikat keresőbaráttá tenni. Sőt az InboundWriter - a legutóbbi frissítésével - már a trendi Twitter témákat is tudja figyelni. A megoldás abban is nagyszerű, hogy a tartalomgenerálás és maga a keresőoptimalizálás egyszerre történik, nem válik szét, mint ahogy az jellemzően szokott. Milyen eredményre képes? Nos, az majd elválik, mivel a szolgáltatással ezen cikket is keresőoptimalizálás alá vetettük, ahol a lehetséges 100-ból 71 pontot kapott (hogy miért az később kiderül).

A megoldás használatához elsőként keressük fel az InboundWriter oldalát, ahol egy gyors regisztrációt követően már birtokunkba is vehetjük a profilunkat, és hozzákezdhetünk az érdemi munkához. Két módon használhatjuk a szolgáltatást. Vagy közvetlenül annak oldalán, vagy egy WordPress beépülő segítségével. Fontos, hogy egy hónapban csak 8 dokumentumot optimalizálhatunk ingyen! E felett 20 dollárt kell fizetnünk havonta. A rövid útmutató megtekintése után  kezdjük el gépelni szövegünket. Javaslatokat csak 200 karakternyi szöveg után várjunk, az alatt az InboundWriter nem hajlandó munkába állni. Ha átléptük a lélektani határt, akkor a "Document Score" műszerfalon követhetjük nyomon, hogy tartalmunk mennyire teljesít jól. Mivel az valós időben követi az eseményeket, érdemes azt folyamatosan figyelemmel kísérni.

 



A bal oldalon, a műszer alatt az online szolgáltatás tanácsokat is ad, hogy miként tudnánk még jobbá tenni SEO szempontból a tartalmunkat. Habár hasznos tanácsokról van szó, arra azért mindenképpen figyeljünk, hogy szövegünket végső soron az olvasóinknak és nem a Google-nek írjuk! A My Strategies esetén pedig céljainknak, vagy ha jobban tetszik stratégiánknak megfelelően tudjuk finomra hangolni a kampányt. A keresőoptimalizálás során így például Megadhatjuk, hogy a népszerű kifejezésekre megyünk rá, vagy inkább ott próbálkozunk, ahol kisebb a verseny. Harmadik opcióként pedig kiegyensúlyozott lehetőséget is választhatunk. Ezen felül megadhatjuk, hogy szövegünk mennyire legyen AdSense barát, illetve életkor szerint is targetálhatunk.

 



A baloldali eszköztár tetején helyezkedik el azon doboz, amely a fókuszba tett kulcsszavakat/kifejezéseket gyűjti. Itt 1-3 elemet érdemes egyszerre futtatni, a többi kifejezést/kulcsszavat lehetőleg ne használjuk a szövegben 5 alkalommal többször, máskülönben a SEO nem lesz hatékony. Alatta pedig azt láthatjuk, hogy az általunk definiált kulcsszavak/kifejezések mennyi alkalommal szerepelnek a szövegben, azok mennyire népszerűek, illetve mennyire illeszkednek a stratégiánkhoz.

 

Angol nyelven remekel, magyarul szenved

Az InboundWriter habár remek eszköz nem teljesen hatékony. A magyar keresőoptimalizálás nem az erőssége. A szerkesztője egyrészt egészen egyszerűen a magyar szöveget helytelenek ítéli, másrészt - s ami nagyobb probléma - ékezetes kifejezéseket/kulcsszavakat egyáltalán nem vesz figyelembe, márpedig így a SEO egy hazai szövegnél nehezen lehet tökéletes.

 

 

Az ingyen használatba vehető szolgáltatás így csak bizonyos esetekben használható, de ettől függetlenül mindenkinek azt ajánljuk, hogy tegyen egy próbát vele. Mi 71 pontot értünk el a segítségével, ami messze van a tökéletestől, igaz az elemzője a "keresőoptimalizálás" kifejezést egyáltalán nem vette számításba, pedig bőszen használtuk azt...  Illetve még egy dolog: a keresőoptimalizálást több tényező is befolyásolja, amelyek között maga a szöveg csak egy - ámde rendkívül fontos - tényező, így ha tökéletes munkát akarunk, akkor továbbra is külső SEO szakértőhöz kell fordulnunk. Az ő tudásukat az ingyenes szolgáltatás egyelőre nem tudja helyettesíteni, csak az algoritmizálható elemek egy részét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.