Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes e-könyv honlapépítéshez a Microsofttól

|

A Microsoft nemrég mutatta be ingyenes webes fejlesztőeszközét, a WebMatrix-ot, amellyel akár kezdők is létrehozhatják és megtervezhetik az elképzeléseiknek megfelelő honlapokat. Az alkalmazáshoz mától ingyenesen letölthető egy magyar nyelvű e-könyv, amely nagyban megkönnyíti a teljesen kezdő webfejlesztők tanulását és munkáját.

Hirdetés

A WebMatrix olyan eszközöket tartalmaz, amelyek egy weboldal működtetéséhez - beleértve a webszervereket, adatbázisokat és webes framework-öket is - szükségesek. A WebMatrix számos programnyelvet támogat, például az ASP.NET "Razor"-t vagy a PHP-t, valamint olyan webes segítségek is elérhetők vele, amelyek egyetlen kódsorbol álló megoldást nyújtanak az olyan összetett problémákra, amilyen például a Twitter-csatornák vagy videók beszúrása. A fentieken túl ráadásul egy keresőoptimalizációs report eszköz is megtalálható benne, amely a keresőbarát, a felhasználók számára könnyebben átlátható honlapok létrehozását segíti.

A fejlesztők az elkészült honlapot a saját szolgáltatójukon keresztül, vagy a WebMatrixban levők segítségével publikálhatják. Utóbbi szolgáltatók a felhasználók széles körének igényeit képesek kielégíteni, hisz mind a skálázhatóság, mind az ár szempontjából széles választékot nyújtanak - a listán 18 ország több mint 30 hoszting partnere szerepel.

"Webes platformunk a termékek, a partnerek és a technológia teljes tárházát kínálja a fejlesztőknek" - mondta S. Somasegar, a Microsoft fejlesztői üzletágának vezetője. "Egyre többen szeretnének honlapot létrehozni, és a WebMatrix segítségével - rendelkezzenek bármilyen tudással és tapasztalattal is - könnyedén, mégis kifinomult módon tehetik meg ezt."

 A diákok és kezdő fejlesztők a WebMatrix segítségével hamar elsajátíthatják a honlapok építésének menetét, a webes ügynökségek a nyílt forráskódú eszközökre építve hatékonyan hozhatnak létre weboldalakat, a profi fejlesztők számára pedig újabb lehetőséget jelent a gyors és egyszerű, adatvezérelt szemléletű fejlesztéshez. Utóbbiak ráadásul a kezdőket azzal segíthetik, hogy hozzájárulnak egy kódokat tartalmazó könyvtárhoz, amely a NuGet-en keresztül érhető el.

Egyébként közel 40 nyílt forráskódú szoftverfejlesztő partner támogatja a WebMatrixot.

A WebMatrix innen tölthető le: http://www.microsoft.com/web/webmatrix. A magyar nyelvű e-könyv ezen a weboldalon érhető el: http://webmatrix.devportal.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.