Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes Office 365 a Tisztaszoftver programban

|

A köznevelésben tanuló mintegy 1,3 milliárd diák ingyenesen töltheti le a programot.

Hirdetés

A Tisztaszoftver Program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára bizonyos Microsoft termékek és nyílt forráskódú szoftverek otthoni, ingyenes használatára. A program bővülésével minden diák 1 terabyte tárterületet is kap a Microsoft felhőjében.

Hirdetés

A kormány először 2002-ben kötött három éves megállapodást a Microsoft Magyarországgal a felsőoktatásban tanulók és oktatók részére elérhetővé tett ingyenes szoftvercsomagról, amelyet 2005-ben kiterjesztettek a közoktatásra is. A megállapodás alapján a licenszek beszerzése éves bérleti konstrukcióban, igen kedvező áron történik - emlékeztetett az államtitkár. A kormány szándéka, hogy hosszabb távon fenntartsa ezt a konstrukciót, így a diákok tanulói jogviszonyuk végéig tervezhetik a szoftverek otthoni használatát.

A Microsoft által most felajánlott Office csomag és a megkötött megállapodás illeszkedik a Kormány által meghirdetett Digitális Nemzet Fejlesztési Program céljaihoz. Ennek egyik fontos alappillére, hogy az Európai Unióban élenjáróként, 2018-ra megépüljön az egész országot lefedő, nagy sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra, amely hozzájárul az ország versenyképességének növekedéséhez, az emberek digitális írástudásának fejlődéséhez - közölte az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

 

A diákoknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított webes felületen kell regisztrálniuk. A Köznevelés információs rendszerrel (KIR) - melyet szintén az Educatio fejleszt és üzemeltet - könnyen és gyorsan hitelesíthető a regisztráció, így a telepítési folyamat is egyszerű. A tanároknak otthoni számítógépükön eddig is lehetőségük volt ingyenesen használni az MS Office csomagot, de néhány héten belül ezt is kiterjesztik további 5 gépre.

Mivel a hazai felsőoktatási intézmények is rendelkeznek Campus szerződéssel, valamennyi felsőoktatási tanuló diák jogosult lesz az Office használatára 5+5 eszközön. A regisztrációs rendszerek kiépítése az intézményekben már folyamatban van, így rövidesen a hallgatók ingyenesen tölthetik le ezeket a szoftvereket otthoni eszközeikre.

A Microsoft Magyarország felajánlásának a célja, hogy eszközeivel és megoldásaival hozzájáruljon ahhoz, hogy mind a diákok, mind a felnőttek többet hozhassanak ki a napjaikból. A tanulás és az oktatás hatékonyabbá tételéről szól a Digitális Oktatási Alapcsomag továbbfejlesztése is. A kezdeményezés célja, hogy a 21. századi Magyarországon egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy ne tudja legalább alapszinten használni az infokommunikációs eszközöket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.