Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes videótelefonálás iPhone-on

|

Bővítette Apple iPhone-ra fejlesztett applikációja képességeit a Skype. Ennek köszönhetően videóhívást fogadhatnak az iPhone, az iPad és az iPod Touch tulajdonosok.

Hirdetés

A program 3G és Wi-Fi hálózatokon keresztül teszi lehetővé a videótelefonálást. A Skype elsősorban a Wi-Fi hálózat használatát javasolja, minél jobb vételi jellel és sávszélességgel.

A Skype ugyan nem számláz külön a videóhívásokért, de nem árt tisztában lenni vele, hogy a hálózati operátorok, azaz a mobilszolgáltatók díjat kérhetnek a hálózatukon keletkező adatforgalomért. Ez a figyelmeztetés főleg azokat érinti, akik nem korlátlan adatcsomagra fizettek elő, és így esetleg túlléphetik a csomagban lévő limitet.

Az új videóhívás funkció kompatibilis a PC alapú windowsos, linuxos és Mac OS X Skype programokkal. A Skype for iPhone 3.0 - ez a verzió teszi lehetővé a videóhívást - az iPhone 4-en, az iPhone 3GS és a negyedik generációs, és a 4.0-ás vagy újabb verziójú iOS operációs rendszert futtató iPod Touchokon valamint az iPad táblagépeken használható. Fontos az is, hogy hívást fogadni valamennyi készüléken lehet, de hívást indítani csak a kamerával ellátott eszközökön tudunk. (A felsorolt eszközök közül az iPad-ben és a régebbi iPod Touch készülékekben nincs kamera.)

Az új funkció várhatóan még jobban próbára teszi a Skype peer to peer VoIP technológiáját, amely a karácsony előtti időszakban napokig bizonytalanul működött, emellett a mobilszolgáltatók érdekeit is sértheti, hiszen a 3G alapú videótelefonálásért idáig percdíjat számláztak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.