Hirdetés
. Hirdetés

Innovátorok ötletbörzéje

|

A budapesti Danube Innovation Summit az első lépés az innovációs ökoszisztéma szereplőinek összekapcsolására a régióban.

Hirdetés

December elején több mint 10 országból érkeztek résztvevők a Budapesten tartott  első Danube Innovation Summitra. A rendezvény lehetőséget teremtett a Duna Régió innovációs ökoszisztéma ipari, akadémiai és kormányzati szereplőinek a személyes találkozóra és a közös gondolkodásra. A Műegyetemen tartott eseményen közel 80-an vettek részt: kutatás-fejlesztési intézmények, innovatív vállalkozások, nemzetközi projektek képviselői.

Mivel az innováció területének különlegessége a formabontás, az interaktivitás és az ötletek szabad áramlása, az előadásokon kívül projektötletelés és brainstorming is szerepelt a programban. Emellett nagyobb hangsúlyt kapott a kapcsolatépítés is.

A rendezvényt Vajta László,a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) dékánja nyitotta meg, utána az EIT ICT Labs budapesti igazgatója, Horváth Zoltán előadása következett. Az EIT ICT Labs az első tudás- és innovációs közösség, amelyet az Európai Innováció és Technológia Intézet állított fel, EU-kezdeményezés eredményeként. Magyar oldalról a Nemzeti Innovációs Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a FILAB egyesület és a Mobilitás és Multimédia Klaszter is képviseltette magát. Nemzetközi részről a madridi EIT ICT Labs, a Digital Factory, a Demola nyílt innovációs platform és a Fraunhofer Alapítvány (Berlin) képviselői adtak elő és vettek részt a két napos összejövetelen.

Európai projektek is bemutatkoztak, mint például a H2020 program, a FIWARE akcelerátor, az EUREKA&Eurostart és a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési program (SEE) keretei között megvalósuló SEETechnology projekt is. A SEETechnology bemutatta webes platformjának béta verzióját, amely a délkelet-európai régióban tevékenykedő innovatív vállalkozásokat, projekteket és k+f intézményeket kapcsolja össze, hogy közösen tudjanak kutatási eredményeket, új fejlesztésű technológiákat gazdasági sikerre vinni.

A résztvevők visszajelzései alapján a Budapesten rendezett pilot „csak” előjáték volt: beigazolódott, hogy valódi igény van az innovációs ökoszisztéma szereplőinek összekapcsolására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.