Hirdetés
. Hirdetés

Instant kollaboráció ? már mobilról is

|

A magyar fejlesztésű join.me egyszerű felhasználói felületével és gyorsaságával az ad hoc meetingek ideális eszköze ? már iPhone-ra és iPadre is.

Hirdetés

A join.me a NASDAQ-on is jegyzett, de magyar fejlesztőközponttal rendelkező LogMeIn műhelyéből került ki, s azon kevés innovatív termékek közé tartozik, amelyek ténylegesen képesek lehetnek nemcsak kielégíteni a meglévő felhasználói igényeket, de a megoldás egyszerűsége révén újakat is teremteni. A standard live meeting eszközök túl bonyolultak ahhoz, hogy megérje őket használni, ha például telefonbeszélgetés közben meg szeretnénk mutatni valamit - a join.me-t - többek között - erre találták ki.

Ha meg kívánjuk osztani valakivel (MAC vagy Windows) desktopunkat, csak ellátogatunk a join.me oldalra, s máris kapunk egy egyedi kódot, amelyet akár e-mailben, akár chatprogramon keresztül, akár szóban megoszthatunk munkatársainkkal, s ha csatlakoztak, már kezdődhet is a közös munka. Az egész folyamat pár másodpercet vesz igénybe, nincs se hosszadalmas telepítgetés, se körülményes beállítgatás, s az ingyenes verzió használatakor még regisztrációval sem kell bíbelődnünk.


A kezelőfelület mindössze 5 ikonjával már az ingyenes verzióban is gyakorlatilag teljes funkcionalitás áll rendelkezésünkre: bármikor megállíthatjuk és újraindíthatjuk a megosztást, bármikor átadhatjuk vagy visszavehetjük az irányítás jogát, chatelhetünk akár egyszerre az összes, akár külön-külön bármelyik vendégünkkel, file-okat oszthatunk meg, megváltoztathatjuk azonosító nevünket, de akár az automatikusan a szobánkhoz rendelt konferenciavonalat is használhatjuk.

A fizetős verzió ezt a palettát olyan funkciókkal egészíti ki, mint például a saját, személyes szobánk létrehozásának lehetősége állandó linkkel, a meetingnaptár vagy a zárt meetingek létrehozásának lehetősége.

Az ad hoc meetingek ilyen lehetősége nem egyszerűen kényelmes, de sok esetben a dokumentumok napokig tartó keringését, sokszoros tárolását, hatalmas file-ok bonyolult célba juttatását is szükségtelenné teszi. Nemcsak a közös munkában, de az alkalmazottak képzésében és a számítógép-használat távoli támogatásában is segítségünkre lehet.

A nemrég megjelent iOS-re elkészült verzió ugyan egyelőre nem támogatja az iPhone-unk, iPod Touchunk vagy az iPadünk képernyőjének megosztását, de viewerként az asztali verzió teljes funkcionalitását adja, és a retina display-t is támogatja, így bárhol is vagyunk, nem kell kimaradnunk a fontosabb megbeszélésekből.

A LogMeIn székhelye a Boston melletti Woburnben van, de a fejlesztőközpontok Magyarországon, Budapesten és Szegeden működnek. Itt összpontosul a mérnöki tudás, míg Bostonban, Londonban és Sydneyben vannak a supporttal, marketinggel és a kereskedelemmel foglalkozó irodák. Hazánkban is állandóan keresik a tehetséges szakembereket - számukra igazán attraktív környezetet és juttatási csomagokat kínálnak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.