Hirdetés
. Hirdetés

Intel IDF 2009 ősz élőben: 0. nap

|

Kezdődik az iparág legnagyobb gyártójának és legfontosabb partnereinek expója, aminek ősszel hagyományosan az Egyesült Államokban lévő San Francisco ad helyet. Élőben jelentünk a nulladik nap eseményiről.

Hirdetés

Az idei második Intel Developer Forum Sanghaj után a hagyományokhoz híven visszaköltözött az USA nyugati partjára, hogy a résztvevők prezentálják eddig elért eredményeiket, jelenlegi technológiájukat, illetve jövőbeli fejlesztéseiket. A háromnapos esemény csak holnap (európai időszámítás szerint persze még ma) veszi kezdetét, ám a sajtó képviselői számára szokás szerint már a nulladik nap is tartogat eseményeket.

A nulladik nap eseménye most nem egy sajtótájékoztató vagy egy technológiákról szóló előadás volt, hanem a húsz éves múlttal rendelkező Dizájn Expó legígéretesebb fejlesztéseit tekinthettük meg, ahol a fejlesztők maguk mutatták be újdonságaikat és válaszoltak a média kérdéseire. Az Intel által támogatott és a világ minden tájáról toborzott fiatal egyetemista vagy főiskolás dizájnerek valamint fejlesztők számára remek lehetőség, hogy a nagyközönség elé tárják ötleteiket. Az Intel célja természetesen az olyan kreatív embereket toborozzon, akik ötleteikkel hidat képeznek a technológia és dizájn között olyan területeken, mint például a felhasználói interaktivitás, mobil alkalmazások, ipari tervezés stb.


A fiatal elmék izgalmas látásmódja tükrözi a legjobban, hogyan változtatja meg a technológia mindennapi életünket, munkánkat és szórakozási szokásainkat. Éppen ezért az Intel is számára fontos, hogy e tervezők kreativitását felhasználja annak érdekében, hogy a mobil eszközök előnyeit még közelebb hozza a felhasználók számára.

Az idei Design Expo résztvevői jól láthatóan a közösségi szolgáltatásokra helyezték a hangsúlyt, ami érthető, hiszen a közösségi oldalak és ehhez kapcsolódó szolgáltatások minden eddiginél erősebben éreztetik hatásukat, de a képrögzítés és -alkotás terén is láthattunk újdonságokat. Példának okáért megemlítenénk a CCA (California College of Arts) főiskolán futó "Capture" projektet, ami egy olyan apró -- mobiltelefonnál alig nagyobb -- képrögzítő eszközt, ami a 180 fokos látószögben készített képet (horizontális és vertikális irányba egyaránt) metaadatként tárolja el. A kész képet a beépített kijelzőn a google maps streetview-hoz hasonló módon nézhetjük vissza, ám a kép forgatása az eszköz forgatásával és mozgatásával lehetséges. Majdnem hasonló témában és szintén a CCA főiskolán futó projekt a "Punch", ami szintén egy kamera, azonban különlegessége, hogy a kész képet nem kell kinyomtatni, hanem a behelyezett papírra különböző méretű lyukakat szúrva adja vissza a kép tartalmát -- természetesen nem színesben.Közösségi oldalról érdekes elgondolásnak tűnt azon alkalmazás, mely a szomszédok közötti baráti viszonyt erősíti -- ami az Egyesült Államokban egyébként is erősebb, mint hazánkban. Az alkalmazással megoszthatjuk szomszédainkkal, hogy milyen szerszámaink vannak, amiket szükség esetén kölcsön tudunk adni, de mi is megnézhetjük, hogy kitől mit tudunk kölcsönvenni. A lehetőségek tárháza határtalan, amit jól szemléltet az a példa, hogy a rendszerben elveszett gyermekünket is kerestethetjük, hátha valamelyik szomszéd látta arra kószálni -- vagy éppen az ő kertjükben játszik.

Ezeken felül még számos hasznos és kevésbé hasznos, ám érdekes projektet láthattunk, melyekből kérdéses, hogy lesz-e valami az évek során, vagy örökre koncepciók maradnak.

Forrás: PC World Online


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.