Hirdetés
. Hirdetés

Intenzív integráció

|

Egészséges növekedést hoz jövőre a middleware piacon a mobilitás, a felhő és a dolgok internete.

Hirdetés

A vállalatok 16,3 milliárd dollárt fognak middleware szoftverre költeni 2015-ben, 9,3 százalékkal többet, mint az idén az Ovum előrejelzése (2015 Trends to Watch: Integration and Middleware) szerint.

– Miután egyre karcsúbb IT-költségvetésből kell egyre több mindent megoldaniuk, a szervezetek igyekeznek majd agilis módon közelíteni az integrációhoz is – mondta Saurabh Sharma, az Ovum vezető elemzője. – Éppen ezért az integrációs projektekre elkülönített keret jelentős részét az informatikai infrastruktúra modernizálására fogják fordítani, beleértve a mobil környezetek és a dolgok internetének (IoT) támogatására szánt, új middleware szoftverek, B2B integrációs megoldások, valamint felhőalapú integrációs platformok bevezetését is.

 

Négy meghatározó trendre hívta fel a figyelmet a piacelemző, amely az integrációs megoldások és middleware szoftverek piacát fogja formálni 2015-ben.

A vállalatok digitális átalakulásával párhuzamosan az agilis megközelítés válik uralkodóvá a mobil alkalmazások integrálása terén. Mind több szervezet vezet majd be olyan MBaaS (mobile back-end as a service) szolgáltatásokat, valamint nagyvállalati mobilalkalmazás platformokat (MEAP-okat), amelyekkel egyszerűbben és gyorsabban készíthet különböző digitális eszközökről elérhető applikációkat, és azokat a back-end rendszerekkel is integrálhatja.

Az integrációs platformszolgáltatás (iPaaS) egyre népszerűbbé válik mint olyan megoldás, amely egyszerre többféle – vállalaton belüli, felhőalapú, B2B és mobil – integrációs igény lefedésére is alkalmas. Az önálló API menedzsment megoldások is teret nyernek a hagyományos SOA platformok rovására, mivel a mobilitás, a szoftveresen meghatározott hálózatok (SDN) és az IoT támogatása szempontjából ez a terület kulcsfontosságúvá válik.

Gyorsan fog nőni a B2B integrációs megoldások jelentősége is, miután a vállalatoknak módot kell találniuk arra, hogy partnereikkel és ügyfeleikkel gyorsan (adat)kapcsolatot teremtsenek, és a létrejövő közösségeket hatékonyan menedzseljék. Jövőre ezért jelentősen nőhet a felhőalapú B2B integrációs szolgáltatások, valamint – az adatbiztonsággal és a törvényi megfeleléssel összefüggő igények miatt – a menedzselt fájlátviteli (MFT) megoldások iránti kereslet.

Végül a valamelyest szabványosított IoT middleware szoftverek további fejlődését is figyelemmel kell kísérniük a vállalatoknak 2015-ben. Lesznek olyan szervezetek, amelyek eközben a meglévő M2M integrációs megoldásokkal igyekeznek a dolgok internetével kapcsolatos integrációs igényeket is kiszolgálni, mások a felhőalapú IoT platformok felé fordulnak. De a szállító- és platformfüggetlen integrációs szabványok hiánya a jövő évben, különösen a nagyvállalatok körében, még hátráltatni fogja az igazán jelentős IoT kezdeményezéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.