Hirdetés
. Hirdetés

Interjú Sumi Limmel

|

A szoftver.hu az Adobe munkatársát az Adobe MAX Europe 2007 konferencián a cég új közösségi oldaláról kérdezte.

Hirdetés

Az Adobe a 2007-es MAX fejlesztői konferencia európai állomásán jelentette be új közösségi oldalát, az Adobe Developer Connection portált. A szoftver.hu Sumi Limet a fejlesztői közösség és a szoftvercég kapcsolatáról kérdezte.

? Mivel foglalkozik az Adobe-nál?
? Az Adobe menedzsereként az Adobe webes technológiáival (Adobe Flash, Adobe Flex, Adobe AIR, Adobe ColdFusion) dolgozó fejlesztőkkel tartom a kapcsolatot. Tulajdonképpen ez egy olyan hagyomány, amit annak idején a Macromedia indított el. A két szoftvercég egyesülése után az Adobe egyre nagyobb figyelmet fordított és fordít a fejlesztői közösségekre. Ennek eredményeképpen jött létre az új portál, a korábbi DevNet utóda.

? Mit kell tudni az új oldalról?
? Az oldal kiemelt fontossággal kezeli a webkettes technológiákat, különös tekintettel a Flash, a Flex, az AIR és a ColdFusion szoftverekre.

A letisztult arculattal, áttekinthető felépítéssel jelentkező új közösségi portál rengeteg letöltéssel, publikációval, példaalkalmazással és SDK eszközzel várja a fejlesztőket. Nagyon fontos a gyors és hatékony információáramlás, ezért hírekkel, hírlevéllel, RSS csatornákkal és linkgyűjteménnyel is szolgál az oldal. A továbbfejlesztett keresési lehetőség megkönnyíti a fontos információk megtalálását.

Mivel közösségi oldalról van szó, lehetőséget biztosítunk a fejlesztőknek, hogy személyre szabható profiljuk segítségével bemutatkozzanak, illetve meg is találják egymást. Az oldalon az Adobe technikai szakembereivel is fel lehet venni a kapcsolatot.

? Milyen szerepet szán a fejlesztőknek az Adobe?
? Az Adobe legújabb technológiáinak otthont adó Adobe Labs szorosan kapcsolódik az új portálhoz. Az Adobe olyan projekteket is közzétesz a Developer Connection oldalon, amelyek még csak ötlet szintjén léteznek. Ha a közösség jónak tartja a kezdeményezést, az Adobe szakemberei elkezdenek dolgozni rajta. A felhasználók így a fejlesztés korai szakaszától egészen a végleges verzió megjelenéséig részesei lehetnek a folyamatnak.

? Mit nyújtanak a fejlesztők az Adobe-nak?
? A fejlesztők mindenekelőtt kreatív, innovatív ötleteikkel segítik az Adobe-t, amelyeket publikációk, példaalkalmazások stb. formájában közzé is tehetnek az oldalon. Ahogy említettem, a tesztelésben is fontos szerepet kapnak.

? Milyen jövőbeli tervei vannak?
? Természetesen továbbra is azon leszek, hogy segítsem, illetve kiterjesszem a fejlesztői közösséget. Különös tekintettel Közép-Kelet-Európára, ahol jelentős, eddig kiaknázatlan potenciál rejtőzik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.