Hirdetés
. Hirdetés

Internet gyorsan, de megszűrve

|

Lankadatlan a tempó a hálózati kommunikációban: a gerincvezetékek cseréjétől az egyre újabb és újabb wifi-szabványokig minden a felhasználók jobb, gyorsabb kiszolgálásáról szól.

Hirdetés

Alig győzik a távközlési szolgáltatók és az eszközszállítók az iramot, hiszen egyre több és több klienst kell kiszolgálniuk a hálózatoknak mind vezetéken, mind vezeték nélküli kapcsolatokon. A wifi-arénában túl vagyunk a g, az n, az n 5 gigahertzes változatán, és már az ac-nél tartunk. Szükség is van a sávszélesség bővítésére, hiszen ma a nyilvános helyeken vagy például a szállodákban működő hozzáférési pontokhoz lényegesen több készülék csatlakozik, mint akár csak néhány évvel ezelőtt, és a hálózati forgalomból is nagyobb részt hasítanak ki az adatfolyamok, így a videóletöltések - mondja Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. Jól jöhet a már meglévő wifi-csomópontok számának növelése, jeltovábbítók kihelyezése, illetve a maximumra csavart hozzáférési pontok által keltett interferenciák kiküszöbölése.

Hirdetés

Mára a vállalatok zöménél kialakult a bizalom a felhőalapú megoldások iránt, és a végfelhasználók is bátrabban töltenek fel fényképeket, családi videókat a bármikor, bárhonnan elérhető felhőkbe. A Zyxel Nebula nevű felhőmenedzselt megoldásával bármilyen hálózati infrastruktúra elérhetővé, kezelhetővé válik mind a vállalati, mind az otthoni felhasználók számára. Az ingyenes felhőszolgáltatással és az RF First NebulaFlex hozzáférési ponttal minden vállalkozás felhőközpontúvá szervezheti hálózatát, ehhez egy okostelefon vagy tablet is elegendő - teszi hozzá Treso Tamás.

Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője

Olykor azonban arról kell gondoskodni, hogy ne minden tartalom legyen elérhető, avagy az internet-hozzáférés óráit kell szabályozni. A fiúgyerekek szülei azért szoktak aggódni, hogy a gyerek mit tölt le az internetről, a lányos apukák pedig azért, hogy mit tölt fel. A korhatáros tartalomra figyelmeztető feliratok nem nyújtanak védelmet; szükség lehet tartalomszűrő megoldásokra. Bármelyik Zyxel otthoni routeren napi lebontásban be lehet állítani, mely készülékről mely időintervallumokban érhető el a világháló, a tűzfalmegoldással pedig kizárhatók például a torrent- és felnőtt tartalmakat mutató oldalak, de számos vállalat csődje is megelőzhető lett volna, ha a tűzfalnak köszönhetően az adathalász levelek nem jutnak el a gyanútlan munkatársakig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.