Hirdetés
. Hirdetés

Internettel küzdenek az egészségért

|

A HCA Summerville-i Egészségügyi Központ az ipari internet segítségével küzd a fertőzések ellen, amiket egy egyszerű kézmosással már meg lehetne előzni.

Hirdetés

A Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központok adatai szerint évente csaknem 100 000 ember halálát okozzák, és dollár milliárdokba kerülnek a kórházban szerzett fertőzések, amiknek mintegy 20-40%-át a kórházi dolgozók adják át a betegeknek.

 

A Központok adata szerint azonban az egészségügyi dolgozók mindössze 55%-os gyakorisággal mosnak kezet. A GE Healthcare és a kórházakat üzemeltető HCA Summerville-i Egészségügyi Központja az orvosokat, betegeket és gépeket összekötő hálózat, az ipari internet segítségével próbál javítani ezen a statisztikán.

A két szervezet által kifejlesztett GE AgileTrac valós idejű észlelő rendszerének kézhigiéniás megoldása, egy olyan szoftver- és adatrendszer, mely az orvosok kézmosását kíséri figyelemmel.
Akárcsak egy vizes szappan, ez az egyszerű feladat is könnyen kicsúszhat a kézből. A GE mérnökei azonban kiagyalták az AgileTrac-et, amely segít az orvosi felszerelések, a betegek és a kórházi dolgozók nyomon követésében. A rendszer valós idejű képet ad a személyzetről és arról, hogyan látják el a betegeket, így az orvosok, a nővérek és a menedzserek hatékonyabban előrejelezhetik és megelőzhetik a problémákat.

A szoftver a kézmosást is tudja kezelni. Az ápolók egy kitűzőt viselnek, amely számolja a kórtermekbe való be- és kilépéseket, valamint a szappan- vagy a fertőtlenítő-adagoló használatot. Minden automatizált; nem kell bejelentkezni, vagy a már meglévő kórházi folyamatokba beavatkozni.

Az AgileTrac naponta mintegy 5000 adatpontot gyűjt be, szemben az úgynevezett „titkos vásárlói” megfigyelésből származó évi 700 adatponttal. Az adatok alapján figyelemmel kísérhető, végső soron pedig javítható a betegélmény.

„A fenti technológia legnagyobb erényének az adatok bizonyultak – az, hogy meg lehet nézni az egyes munkafolyamatokat és osztályokat, és ennek megfelelően lehet megtenni a változtatásokat. Így folyamatosan emlékeztetve vagyunk arra, hogy a beteg az első" - mondta Louis Caputo, a Summerville-i Egészségügyi Központ vezérigazgatója.

A technológia 2012 tavaszán debütált a Summerville-i Egészségügyi Központ intenzív osztályán, és azonnali javulást eredményezett. Az egészségügyi központ azóta a sebészeti részlegre és a baleseti ügyeletre is kiterjesztette a programot. „A Summerville-i Egészségügyi Központtal történő együttműködésünk felbecsülhetetlen értékkel bír azon törekvésünkben, hogy az egészségügyi szektor egyik legkeményebb kihívását adatvezérelt módon oldjuk meg" - jelentette ki Fran Dirksmeier, a GE Healthcare globális eszközgazdálkodási igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.