Hirdetés
. Hirdetés

Invitel InnoMax Díj 2014: civileket is támogatnak

|

Ötödik évébe lépett a társaság innovációs seregszemléje.

Hirdetés

Az elmúlt években igazi innovációs seregszemlévé nőtte ki magát az Invitel InnoMax Díj, amelyre idén már nemcsak a változásra nyitott vállalkozásokat és fiatal fejlesztőket várják, hanem civil, például karitatív szervezetek is nyerhetnek támogatást. További újdonság, hogy a díj mellé 1 millió forint értékű médiacsomag is jár a győzteseknek. A jelentkezési határidő: 2014. március 31. A pályázatokról idén is szakmai zsűri dönt.

„Az InnoMax Díj alapvetően egy üzleti innovációs pályázat, de nem feltétlenül korszakváltó találmányokat keresünk, hanem inkább azokat a tehetséges hazai vállalatokat, akik képesek a változó gazdasági körülmények kihívásaira is igazán innovatív és előremutató üzleti válaszokat adni. Olyan cégeket, amelyek sokszor saját határaikat legyőzve és kitágítva használják ki az infokommunikációs technológiában rejlő újszerű lehetőségeket és így érnek el üzleti sikereket” – mondta el Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

 

„Idén a Díj klasszikus üzleti kategóriái kiegészülnek egy civil pályázattal is. Tudjuk, hogy számos karitatív szervezetnek sokszor csak egy igazán kis segítség hiányzik ahhoz, hogy egy-egy hasznos és nagyobb közösség számára is fontos kezdeményezést megvalósítson. Az Invitel ehhez nyújt szolgáltatás és know-how formájában támogatást, így ebben a kategóriában nem megvalósult fejlesztésekkel, hanem projektötletekkel jelentkezhetnek a pályázók” – tette hozzá.

Jelentkezés egyszerűen

Az InnoMax Díjra a www.invitel.hu/innomax weboldalon lehet nevezni, a jelentkezési lap kitöltése legfeljebb fél órát vesz igénybe. Négy kategóriában hirdetik meg a versenyt, így az 5-19 fős, a 20-69 fős és a 70 fő feletti vállalatok fejlesztéseit, valamint a civil szervezetek projektterveit várják.

Az InnoApps pályázat a 30 év alatti „applikátor fejlesztők" versenye, elsősorban középiskolások és a felsőoktatásban tanulók jelentkezését várják, de a tanulói jogviszony idéntől nem feltétel. Az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb" témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!" kategóriában, a „könnyedebb" hangvételű ötletekkel pedig a „Szórakozz!" kategóriában lehet pályázni.
További információk a http://www.invitel.hu/innoapps weboldalon találhatók.
Nevezési határidő mindkét pályázatra: 2014. március 31.


Tavaly taroltak a közösségi fejlesztések

Okostelefon-alkalmazás a hosszabb életért, közösségi térinformatika a kevesebb közlekedési dugóért, és 550 GPS-szel felszerelt távolsági busz a szerethetőbb tömegközlekedésért. Tavaly az Invitel InnoMax Díjat olyan vállalatok kapták, melyek a modern technológia segítségével, a közösségi érdekek mentén voltak képesek innovatív megoldásokra. Így nyert díjat a Redmark Kft. EgészségNapló applikációja.

Az okostelefonon és interneten elérhető egészségügyi naplóban napi szinten rögzíthetők vérnyomás-, vércukor-, testsúly-adatok, de előre beállítható akár a gyógyszeradagolás is. A fejlesztő cég nem titkoltan a krónikus betegek hatékonyabb kezelését, gyógyulását célozta meg az alkalmazással.

A GeoX Térinformatikai Kft. a közösség erejét használó navigációs alkalmazással nyert. Az „Egérút-navigáció” egy bárki számára ingyenesen használható okostelefon fejlesztés. Újszerűsége abban rejlik, hogy az applikációt használó autósok anonim forgalmi adatokkal látják el a rendszert, amely így képes valósidőben jelezni a torlódásokat, dugókat.

A Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt. egy gigantikus utastájékoztatási reformmal nyert, a Tisza Volán, Kunság Volán, Bács Volán és a Körös Volán közös innovációjával. A buszközlekedés minőségét javító GPS–alapú utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszer több százezer ember számára teszi kényelmesebbé a közlekedést a dél-alföldi régióban. A több mint 500 autóbuszt érintő fejlesztéssel többek között érintőképernyős információs pontokat alakítottak ki a buszpályaudvarokon, de a buszokra is szereltek vizuális utastájékoztatási eszközöket.

Az Invitel szerint idén a felhő-alapú és okoseszközöket összekapcsoló megoldásoké lehet elsősorban a főszerep az InnoMax Díjon, de ahogyan Mártha Imre fogalmazott „szeretünk meglepődni”, így idén is nyerhet bármilyen üzleti jellegű innováció.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.