Hirdetés
. Hirdetés

IP szolgáltatót vásárol az Amcom

|

A cég üvegszálas IP-hálózathoz jut az akvizícióval.

Hirdetés

A Nyugat-Ausztráliában székelő Amcom Telecommunications (ASX: AMM) az IP Systems cég megvásárlását tervezi 6,5 millió dolláros értékben. Az IP Systems - ahogy ez nevéből is adódik - egy IP kommunikációs szolgáltató cég.

A magántulajdonban lévő IP Systems hang, videó és adat távitelére szolgáltat megoldásokat Ausztrália és Új Zéland területén és üvegszálas gerinchálózattal rendelkezik. Az Amcom úgy nyilatkozott a tőzsdén, hogy a jogi és részvénytulajdonosi jóváhagyásra váró akvizíció kiterjesztené az Amcom termékkörét a vállalati hangátvitelre is.

Clive Stein vezérigazgató szerint ez javítaná a cég piaci helyzetét, több bevételhez juthatna az Amcom abból, amit az ügyfelek amúgy is telekommunikációra költenek - jelenleg más cégnél. A terjeszkedés nyomán minden főbb városban lesz irodája a vállalatnak, ami jobb ügyfél kiszolgálást tesz majd lehetővé és Mr. Stein reményei szerint a piacon való jelenlétüket is erősíti.

A befektetés hamar megtérül majd, a várakozások szerint az IP Systems 12 millió dolláral járul majd hozzá az éves bevételekhez. Nyitó tranzakcióként 5,3 millió dollárt fizet majd az Amcom, amelyet egy IP Systems részvényenkénti 0,30 dolláros tétel követ mind a 4,1 millió részvényes irányába. A további kifizetések még megfontolás tárgyát képezik, az IP Systems 2009. július és 2012 június közötti időszak bevételei alapján. Az üzlet lezárultával az IP Systems az Amcom teljes tulajdonú leányvállalataként működik tovább.

Az elmúlt hónapok eseményeiből egyértelmű, hogy az Amcom azon van, hogy átfogó üvegszálas IP gerinchálózatot építsen ki teljes szolgáltatási területén. Az ausztráliai Northern Territory Government szervezet, amely az alacsony energiafelhasználású otthonok elterjedéséért küzd az azonos nevű területen, a múlt hónapban szerződött az Amcommal a meglévő Darwin és Alice Springs városokban lévő üvegszálas hálózatok kiterjesztésére. A projekt célja távközlési szolgáltatásokkal ellátni az iskolákat és a Northern Territory terület ügynökségeit, ez öt év alatt 20 milliós bevételhez juttatja majd a céget.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.