Hirdetés
. Hirdetés

IP-telefon és szuperkamera a Microsofttól

|

A Windows Live platform, a Microsoft webes szolgáltatáscsomagja után sorra érkeznek az újabb alkalmazások. A cég ezúttal egységesített vállalti kommunikációs megoldását mutatta be.

Hirdetés

Szerdán Jeff Raikes vezetésével bemutatkozott a Microsoft Egyesített Kommunikációs stratégiájának (Unified Communications) új állomása. Lezajlott egy telekonferencia is a redmondi központ bevonásával, melyet az érdeklődők a LiveMeeting segítségével követhettek nyomon. A megbeszélés fő témája prózai módon az aznapi ebéd rendelése volt, a thai csirke és a pizza küzdelme után azonban szóba kerültek a Microsoft új kommunikációs alkalmazásai is.

A desktop klienssel, böngésző alapú klienssel és mobil/PDA klienssel is felszerelt Office Communicator 2007, az Office Communications Server 2007 és az Exchange Server 2007 az Office 2007-es alkalmazással kiegészülve webkonferencia, VoIP, üzenetküldő, hangposta vagy e-mail szolgáltatást kínál a felhasználóknak. Mindehhez csupán egyetlen kliensre és egyetlen könyvtárra lesz szükségünk. A vállalati kommunikáció keretei között természetesen eddig is elérhető volt a szóbanforgó szolgáltatások mindegyike, csakhogy használatukat három vagy annál is több, egymással kevéssé kompatibilis alkalmazás egyidejű futtatása és az átláthatatlan könyvtárszerkezettel való napi küzdelem jellemezte.

A Microsoft bejelentése szerint ezentúl támogatni kíván bizonyos nyílt szabványokat, és együttműködést szorgalmaz az LG-Nortellel, a Thomsonnal és a Polycommal az IP-telefónia területén. A cég asztali, IP alapú és vezeték nélküli telefonkészülékeket is piacra akar dobni, a licenszeket azonban ezúttal eladná a Symbiannak, a Palmnak, az RIM-nek és más gyártóknak, ezzel is biztosítva a szolgáltatás minél szélesebb körben való terjesztését. A jövőben a Microsoft fő partnere a Siemens lesz, de a HP és a Motorola neve is felmerült.

A bemutató egyik legérdekesebb darabja a Microsoft Office RoundTable volt, mely nem más, mint egyfajta szuperkamera, mely új dimenzióba helyezheti a webes konferenciákat 360 fokos látószöge és a megszólalók közötti automatikus váltás képességével. A készülék már kipróbálható a Microsoft futurisztikus Informatikai Centrumában (Center for Information Work, CIW), a boltokba a tervek szerint jövőre kerül, a szükséges szoftverekkel együtt.

A Microsoftnak egyelőre nem kell komoly versennyel számolnia az egységesített vállalati kommunikáció és az IP-telefónia területén, ahol említésre méltó versenytársa talán csak az IBM Lotus Sametime és Notes/Domino alapokra épülő Hannover szoftvercsomagja lehet majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.