Hirdetés
. Hirdetés

iPad-ügy: az Apple hajlik a megegyezésre

|

Egy hírügynökségi beszámoló szerint az Apple szeretne peren kívül megegyezni a Proview-val. A kínai gyártó szerint a kaliforniaiak nem jogosultak az iPad márkanév használatra.

Hirdetés

Minek nevezzelek?
Minek nevezzelek?

Egy alig két héttel a helyi bíróság által javasolt megegyezéstervezet bemutatását követően kiadott kínai állami hírügynökségi jelentés szerint az Apple szeretne mielőbbi megegyezést kicsikarni a Proview által indított perben. A sencseni székhelyű LCD- és képernyőgyártó cég azzal vádolja a kaliforniai gyártót, hogy jogosulatlanul használja az iPad márkanevet.

Xie Xianghui, a Proview egyik ügyvédje a hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: „Az Apple hozzáállása érezhetően megváltozott. Korábban nem voltak nyitottak az egyeztetésekre – annak ellenére sem, hogy többször elmondták, mondták, szeretnének megállapodásra jutni velünk.”

„Most végre megkezdtük a tárgyalásokat és az ügy megvitatását” - tette hozzá a jogász.

A jelentés szerint az Apple hajlandó lenne fizetni is az ügy lezárása érdekében. Sem a cég, sem a hírügynökség, sem a Proview nem közölte, pontosan mekkora summát szánna a gyártó a per rendezésére.

Az állítólagos megegyezésről szóló hírek alig néhány héttel azután láttak napvilágot, miután az ügyben eljáró kínai bíróság a per tárgyalótermen kívüli rendezésére szólította fel az érintett feleket. Akkor a Proview egyik vezető jogásza úgy nyilatkozott, „számít rá”, hogy sikerül megállapodniuk az Apple-lel.

A Proview 1,6 milliárd dollárt követel az Apple-től. A cég azt állítja, hogy a kaliforniaiak jogosulatlanul használják az iPAd márkanevet népszerű táblagépük forgalmazásához. Az Apple ezzel szemben azzal érvel, hogy évekkel ezelőtt megvásárolta a névhasználati jogokat a Proview egyik hongkongi leányvállalatától.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.