Hirdetés
. Hirdetés

Ipari IoT processzorokban utazik az Intel

|

Az 5G és az interneten kommunikáló eszközök köré építene új ökoszisztémát a processzorgyártó, ipari szolgáltatások automatizálásához.

Hirdetés

Az Intel két új ipari IoT processzorral rukkolt ki az Intel Industrial Summiten, emellett speciális felhasználási igényeket kielégítő edge computing és szoftver referencia terveket is bemutatott. A  gyártó szerint a 11. generációs Intel Core család mellett az Intel Atom x6000E Series processzorok extra számítási teljesítményt ígérnek az edge alkalmazásoknak. A cég emellett egy Edge Software Hubot is bemutatott, amelyben használati esetekre célzó refenciatervek, a testreszabáshoz szükséges eszközök és újrafelhasználható tárolócsomagok is megtalálhatók: felhasználási területük felöleli a kiskereskedelmet, az ipart, a prediktív elemzéseket és a gépi látást.

Hirdetés

John Healy, az Intel IoT Group alelnöke az eseményen arról beszélt, hogy a gépi látás és a mesterséges intelligencián alapuló következtetési megoldások teljesen újfajta alkalmazásokat tesznek lehetővé, és teljesen új szintre emelhetik az edge computing lehetőségeit. Ami az ipari IoT-t illeti, Healy szerint az az Intel olyan ökoszisztéma kialakítására törekszik, amely maximálisan kihasználja az 5G képességeit.

Healy elárulta, hogy az Intel ipari IoT stratégiájának középpontjában olyan csomagok állnak, amelyek gyorsan telepíthetők, és a használati esetekhez igazíthatók. A szakember szerint az Intel konzisztens fejlesztői tapasztalatra törekszik, és ehhez olyan átfogó készletet kínál, amelyben a referenciatervektől az eszközön és alkalmazásokon át a kapcsolatokig minden szükségeset megtalál a fejlesztő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.