Hirdetés
. Hirdetés

Irdatlan összegbe kerül a TSMC új 2 nm-es chipgyártó üzeme

|

Mindazonáltal, nincsenek konkrét tervei európai gyárak létesítésére.

Hirdetés

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) közölte, hogy nincsenek konkrét tervei európai gyárak létesítésére. Ez a megjegyzés az Európai Unió azon erőfeszítései közepette hangzott el, hogy a tajvani cégeket chipek gyártására ösztönözze.

Azt mindenki tudta, hogy egy új gyár építése a 2 nm-es folyamatcsomópontot használó chipek előállítására nem olcsó. A tajvani United Daily News (UDN) portál most nyilvánosságra hozta a tervezet bekerülési összeget.

A TSMC egy trillió új tajvani dollárt (33,9 milliárd USD) fog költeni egy gyár létrehozására, amely 2 nm-es chipeket fog gyártani a sziget Taichung városában. A vállalatnak már két létesítménye van Taichungban, köztük a GigaFab, egyike annak a négy üzemnek, amely évente több mint kilencmillió 12 hüvelykes szilíciumszeletet képes előállítani.

Hirdetés

Az UDN arra számít, hogy a TSMC javaslatot nyújt be a tajvani Tudományos és Technológiai Igazgatósághoz, hogy további földterületeket szerezzen Taichungban. A 2 nm-es terveinek feltárása mellett a TSMC az Arizonában épülő 12 milliárd dolláros amerikai gyáráról is közölt részleteket. Most annyit tudni, hogy a következő két évben megkezdi a gyártást Arizonában. Erre azért van szükség, mert a TSMC lemarad az Intel mögött, ha az arizonai gyárba akar alkalmazottakat szerződtetni. A 2 nm-es gyártásra épülő csúcstechnológiás üzemével ellentétben a TSMC amerikai gyára először 5 nm-es chipeket fog kibocsátani.

A Reuters eközben arról számolt be, hogy a TSMC közölte, nincsenek konkrét tervei európai gyárak létesítésére. Ez a megjegyzés éppen akkor hangzott el, amikor az Európai Unió erőfeszítéseket tesz azért, hogy a tajvani cégeket ösztönözzön európai chipgyártására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.