Hirdetés
. Hirdetés

Iskolapélda lett a magyar hacker módszer

|

A számítógépes bűnözők elleni harc világszerte oktatott tananyagába is bekerült a magyar rootkit.

Hirdetés

Az új típusú támadásra való felkészülést márciustól a világ 60 országában oktatják, többek közt az USA Védelmi Minisztériumában dolgozó informatikusok számára lesz kötelező tananyag a magyar „találmány”. A NetAcademia oktatója, Barta Csaba olyan biztonsági rés kiaknázására mutatott valós példát, melyre eddig csak elméleti lehetőségként tekintettek a szakmában. „A kártékony kód hatékonyságát jól mutatja, hogy a tesztek során a vírusirtó programok sem fedezték fel. Ráadásul a legújabb operációs rendszerek, így a Windows 7 és a Windows Server 2008 legfrissebb, naprakész verziói alatt is fut” – mondta Barta Csaba, a NetAcademia oktatója.

 



„Technikai szempontból nagyon érdekes a NetAcademia megoldása, ugyanakkor egy szép példa arra is, hogy a biztonsági szakembereknek folyamatos éberségre van szükségük. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezzel az eszközzel is bővítjük az Ethical Hacking képzés tananyagát” – mondta Sean Lim, az EC-Council alelnöke a tematikabővítés kapcsán. „A kártékony kódot természetesen eljuttattuk a vírusirtó cégeknek, így már nem felderíthetetlen többé, de mint megoldás, továbbra is nagyon tanulságos” – tette hozzá Sean Lim.

A magyar felfedezést is tartalmazó, 7-es verziószámú Ethical Hacking tananyag – mely alapján többek közt az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának informatikai biztonságért felelős szakembereit is képzik – idén március közepétől lesz elérhető az EC-Council képviselettel rendelkező országokban, így Magyarországon is.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.