Hirdetés
. Hirdetés

Ismét vitázik a Microsoft és a Google

|

A redmondi szoftvercég szerint nem elég jó a Docs terméktámogatása. A Google szerint viszont nincs baj vele.

Hirdetés

"Mikor volt utoljára, hogy felhívtad a Google ügyfélszolgálatát, hogy segítsenek visszaállítani az elveszett Docs állományt? Egyáltalán lehet tudni a számukat? Én úgy vélem, hogy nem" - írta a hét elején a Microsoft hivatalos blogjában Barbara Gordon, a redmondi szoftvercég terméktámogatási üzletágának helyettes igazgatója, aki szerint a Google messze nem kínál olyan professzionális terméktámogatást, mint a saját cége.

 

 



"Saját és mások véleménye alapján a Google egyszerűen nem képes azonos színvonalú szolgáltatást nyújtani" - tette hozzá a redmondi szoftveróriás vezetője, aki később mondandójának alátámasztásaként több példát is hoz bejegyzésében arra, hogy az Office és a SharePoint felhasználói milyen terméktámogatási módokat vehetnek igénybe.

A vádakra a Google szóvivője csütörtökön reagált, egyértelműen visszaverve a Microsoft terméktámogatásra vonatkozó vádjait. "Általában a Docs felhasználóknak nincs arra szükségük, hogy segítsünk visszaállítani az elveszett állományaikat, mivel a dokumentumaikról folyamatosan adatmentés készül, amelyeket több elkülönülő adatközpontban tárolunk. Ez sokkal biztonságosabb, mintha a fájlok egy szerveren lennének" - olvasható abban a levélben, amit a Google szóvivője a ChannelWeb szerkesztőségének küldött. E mellett a Docs előfizetői számára a Google 24 órás telefonos ügyfélszolgálatot is fenntart, azaz elmondása szerint a cégek számára semmi különbség nincs a terméktámogatás területén az Office és a Google irodája között.

A ChannelWeb újságírójának nyilatkozó Google Apps kiskereskedő szerint ugyanakkor annyiban igaza van a Microsoftnak, hogy sokkal több csatornán érhető el a terméktámogatása (általában partnerein keresztül), mégis eddig pályafutása során nem tudott olyan eseményt mondani, amikor a Google szolgáltatásával elégedetlenek lettek volna az ügyfelei.

Azaz úgy tűnik, hogy a Microsoft próbálkozása ezen esetben célt tévesztetett. A redmondi szoftvercég ugyanis igyekszik mindent megtenni, hogy elfojtsa a Google Apps szárnypróbálgatásait, még mielőtt komoly konkurenciája lenne az Office irodai szoftvercsomagjának. Habár előbbi még messze áll attól, hogy megszorongassa domináns vetélytársát, a Microsoft mégis rögtön tüzel, ha valami gyengeséget lát. Ez utóbbi egyébként a Google-re is igaz, mivel egyaránt szinte mikroszkóppal figyelik egymás gyengeségeit. Bőven lesz még vitára alap.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.