Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Firefox 3.0 fejlesztői változata

|

A kibocsátás újabb mérföldkő a Mozilla nyílt forráskódú böngészőjének történetében, bár a felhasználóknak még egy évet kell rá várniuk.

Hirdetés

A Firefox 3.0 első alfa változata múlt péntektől áll a Firefox- és webfejlesztők rendelkezésére, akik ezzel bepillantást nyerhetnek a Mozilla készülő újgenerációs böngészőjébe. Az otthoni felhasználók számára ez a változat egyelőre nem alkalmas a kipróbálásra, így még azoknak is várniuk kell egy ideig, akik előszeretettel veszik górcső alá a Firefox böngésző korai kibocsátásait.

A szoftver jelenleg a Gran Paradiso munkanév alatt fut, és mindössze másfél hónappal a Firefox 2.0 kijövetele után már a szakemberek rendelkezésére áll - Mike Schroepfer, a Mozilla alelnöke szerint azonban a Firefox 3.0 első megjelenése csak 2007 végére várható. Schroepfer hozzátette: az új böngésző nagy lépés lesz a kívánt cél elérése felé, vagyis segítségével a webes alkalmazások egyre inkább megkülönböztethetetlenekké válnak a különböző desktop programoktól.

A Gran Paradiso számos grafikus szabványt támogat, így például a Scalable Vector Graphics (SVG) nyelvet és a Canvast, mely sokak szerint az utóbbi idők egyik legfontosabb böngészőoldali innovációja, de támogatja a Cairo grafikus rutinkönyvtárat is, melynek célja, hogy a webes tartalom ugyanúgy jelenjen meg Windows PC és Macintosh alatt, vagy éppen kinyomtatva is. Schroepfer elmondta, hogy a teljesítmény javulását a nagyszabású architekturális változtatásoktól remélik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.