Hirdetés
. Hirdetés

Itt a háború kitörése óta az első kínai cég, amely hátat fordít Oroszországnak

|

A háború kezdete óta a drónóriás lett az első nagy kínai vállalat, amely aleállította üzleti tevékenységét Oroszországban és Ukrajnában.

Hirdetés

A cég, amely a világ legnagyobb fogyasztói és ipari dróngyártója, közleményben közölte, hogy ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Ukrajnában.

"A DJI belsőleg átértékeli a különböző joghatóságok megfelelési követelményeit. A jelenlegi felülvizsgálatig a DJI ideiglenesen felfüggeszti minden üzleti tevékenységét Oroszországban és Ukrajnában" " - áll a közleményében.

Hirdetés

A DJI szóvivője a Reutersnek azt mondta, hogy a lépés "nem azért történt, hogy bármely országról nyilatkozzunk, hanem azért, hogy az elveinkről nyilatkozzunk".

"A DJI elítéli drónjaink bármilyen, kárt okozó felhasználását, és ideiglenesen felfüggesztjük az értékesítést ezekben az országokban, hogy segítsünk biztosítani, hogy drónjainkat senki ne használja harcban" - mondta a szóvivő.

Az ukrán hadsereg és állampolgárok azzal vádolták a DJI-t, hogy kiszivárogtatta az adataikat Oroszországnak - a cég tagadja a vádat.

A DJI szóvivője a múlt hónapban azt mondta, hogy a cég olyan felvételeket vett észre az interneten, amelyek azt sugallják, hogy az orosz hadsereg használja a termékeit, de ezt nem tudta megerősíteni, és nem tudja ellenőrizni a termékei használatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.