Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Kaspersky új végpontvédelme

|

Az új végponti megoldás felkészíti a vállalatokat a legújabb internetes veszélyforrásokra is.

Hirdetés

A Kaspersky Lab bejelentette az Endpoint Security 8 for Windows és a Security Center megjelenését. Az új végponti védelmi rendszert és eszköztárat azzal a céllal hozták létre, hogy a Kaspersky Lab vírusvédelmi szakértői által kidolgozott biztonsági megoldások révén a vállalatok felkészülhessenek a legújabb veszélyforrásokra. Az Endpoint Security 8 for Windowst az újonnan fejlesztett Security Center menedzseli, amely a korábbi Kaspersky Administration Kit helyébe lép. Az új felügyeleti konzol számos új funkciót biztosít az átfogó ellenőrzés és kezelhetőség érdekében. A virtuális mellett támogatja a fizikai környezeteket is, valamint a vállalati növekedésnek megfelelően méretezhető.

 



A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows és a Kaspersky Security Center új verziói az új vagy továbbfejlesztett funkciók hézagmentes használatával intelligens védelmet biztosítanak. A legfontosabbak ezek közül:

- Továbbfejlesztett védelem: Az új antivírus-motor olyan, továbbfejlesztett, mintaelemzésen alapuló vírusaláírás-felismerő technológiát használ, amely kisebb frissítések mellett is hatékonyan ismeri fel a rosszindulatú programokat. A System Watcher (Rendszerfigyelő) modul folyamatosan nyomon követi a programok aktivitását és képes helyreállítani a rosszindulatú programok által okozott károkat.


- Számításifelhő-integráció:
A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows integráltan kapcsolódik a Security Network számításifelhő-alapú veszélyforrás-adatbázisához, amely közel valós időben gyűjti és terjeszti a fájlokkal, az URL-ek megbízhatóságával és a rosszindulatú programokkal kapcsolatos információkat. A Kaspersky Lab termékei és technológiái több mint 300 millió felhasználónak nyújtanak védelmet, megközelítőleg egyenletes megoszlással az öt földrészen. Így kiegyensúlyozott az „érzékelők” globális lábnyoma, valamint a termék információkkal rendelkezik az egyes régiókra jellemző fenyegetésekről is.


- Alkalmazás-ellenőrzés és egyedi engedélyezés: E funkciók ellenállóbbá teszik a vállalatokat a célzott támadásokkal szemben, mert a rendszergazdák  szabályokat alakíthatnak ki: bizonyos alkalmazások, alkalmazáskategóriák engedélyezésére vagy tiltására az alkalmazásindítás-ellenőrzési (Application Startup Control) funkció segítségével; az egyes alkalmazások működésének nyomon követésére és korlátozására az alkalmazások jogosultság-ellenőrzése (Application Privilege Control) révén; és az alkalmazások sebezhetőségeinek nyomon követésére, illetve ezek prioritásainak megállapítására az Application Vulnerability Monitor révén. A rendszergazdák így központosított kimutatásokat kapnak a telepített szoftverek legkritikusabb sérülékenységeiről és az azokhoz kapcsolódó esetleges kockázatokról.


- Végponti ellenőrzés:
Az alkalmazások ellenőrzésén túl az új megoldás hatékony ellenőrzési lehetőséget nyújt az eszközök és a webes tartalmak szűrésére is, így a támadási felület csökkentése érdekében támogatja a vállalati biztonsági politikák érvényesítését. ezzel a támadási felületeket csökkenti. Az eszköz-ellenőrzés (Device Control) lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan rugalmas és granuláris  biztonsági politikákat alakítsanak ki, amelyek a berendezésekhez kapcsolódó jogosultságokat egyedi sínek, eszköztípusok vagy egyedi eszköz-sorozatszámok alapján kezelik. A webes tartalmak szűrése (Web Filtering) segítségével letilthatók a rosszindulatú kódot tartalmazó webhelyek vagy egyéb nemkívánatos tartalmak. A webalapú veszélyforrásokkal szembeni védelem mellett a Web Filtering segítségével az internethozzáférés kimagaslóan biztonságos, ami különösen fontos a távolról vagy nem állandó helyről dolgozó alkalmazottak esetében.


- Intelligens személyi tűzfal: A tűzfal (Personal Firewall) és a behatolásjelző rendszer (Intrusion Detection System) fokozott biztonságot nyújt a hálózati támadásokkal szemben, függetlenül a kapcsolat típusától vagy helyétől.


- Kezelhetőség:
A Kaspersky Security Center egy központi felügyeleti és rendszerbe állítási felület a Kaspersky Lab végponti biztonsági megoldásai számára. Előre meghatározott szabályok és beállítások révén képes azonnali védelmet nyújtani, illetve finomhangolási műveletekkel  támogatja a pontosabb és egyedi védelmi formákat is.


- Virtualizációs támogatás és méretezhetőség:
A Kaspersky Security Center teljes egészében méretezhető és optimalizálható virtuális környezetek számára, valamint támogatja a VMware virtuálisgép-kezelését. A Kaspersky Lab megoldásai nem perzisztens virtuális gépekre is telepíthetők. A rendszer emellett opcionálisan lehetővé teszi kétszintű adminisztrációsszerver-hierarchia létrehozását is egyetlen fizikai kiszolgálón. Ezzel csökkenthetők a működési költségek, és könnyen méretezhető biztonságfelügyeleti rendszer hozható létre.  A funkcióhoz nem  szükséges külső szállítók által fejlesztett virtualizációs eszköz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.