Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Lion - tovább nőhet a Macek népszerűsége

|

Az Apple marketingesei bíznak abban, hogy a 2009 óta először frissülő operációs rendszer extrái miatt sokan döntenek majd úgy, hogy lecserélik megszokott PC-jüket.

Hirdetés

Az Apple szerdán mutatta be az OSX operációs rendszer legújabb, 10.7-es verzióját, a Liont. Az új rendszer a 2009 óta futó Snow Leopardot váltja, és a szakértők egyetértenek abban, hogy inkrementális újításokat tartalmaz. A gyártó marketingvezetői bíznak abban, hogy a szoftver újdonságai miatt az eddigieknél is kelendőbbek lesznek a Mac számítógépek.

A Lion az Apple első olyan operációs rendszere, amelyet nem dobozban forgalmaznak: 29,99 dollárért tölthető le a Mac App Store-ből. A szoftver 250 új megoldást - köztük a multitouchot és a gesztusvezérlést - tartalmaz, fejlesztőinek célja az volt, hogy a megoldás minden eddiginél jobb felhasználói élményt nyújtson.

A Liont először tavaly októberben, majd a júniusi Worldwide Developer Conference-n láthatták az érdeklődők. A cég vezetői újságíróknak nyilatkozva elmondták, hogy a szoftver fejlesztésekor az iPad operációs rendszer számos olyan újítását átvették, amelyek révén intuitívabbá tehető annak kezelése.

A felhasználók ezentúl egyszerű gesztusok segítségével nagyíthatják és kicsinyíthetik a képernyőn megjelenő képeket és internetes tartalmakat, a gyártó táblagépeinél megszokott módon váltogathatnak a dokumentumok között - de a tervezők az alkalmazásokat megjelenítő Launchpadot is átvették az iPad UI-jából.

„Az Apple a Lion bemutatásával alapvetően megújítja a számítógépek kezelését" - nyilatkozta Zach Halmstad, a JAMF Software termékmenedzsere. „A legjobb és legmenőbb megoldásokat emelték át az iOS-ből" - teszi hozzá a szakember.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.