Hirdetés
. Hirdetés

Itt a magyar Hotmail, jön az új Messenger

|

Már lehet .hu végződésű Hotmail címeket regisztrálni. Két héten belül érkezik az új Live Essentials bétája.

Hirdetés

A Microsoft elindította a Windows Live Hotmail e-mail szolgáltatás magyar tartományát, más néven doménjét, így a hazai felhasználók immár .hu-val végződő e-mail címeket is kérhetnek a szolgáltatáson belül. Mivel eddig csak nemzetközi tartományba regisztrálhattak, érdemes sietni az új fiók létrehozásával, ha valaki igazán szexis e-mail címre akar szert tenni.

 

 



A magyar Hotmail elindulása ráadásul csak az első lépés a Windows Live megújulása kapcsán. Mint korábban már beszámoltunk róla, már élesek a webes Office alkalmazásai, amellyel párhuzamosan a Live oldala is jelentősen átalakult. Sőt hamarosan a Hotmail is új funkciókkal fog gazdagodni, jobb spamszűrést, hatékonyabb levélkezelést és fejlett csoportmunka megoldásokat kínálva a felhasználóinak. „Júliusban megújul a Hotmail, amely időponttól kezdve felhasználóink számára folyamatosan bevezetjük a megújuló levelezőrendszert. Ez az átállás körülbelül 6 hetet vesz majd igénybe” – nyilatkozta a PC World kérdésére Tomáš Koška, a Microsoft Közép és kelet-európai igazgatóságának Windows Live marketingvezetője. A cseh szakember elmondása szerint az újítással a hazai piacon leginkább az elégedetlen Freemail és Citromail felhasználókat szeretnék elcsábítani, így megnövelve a jelenlegi félmilliós bázisukat.

A Hotmail várható újdonságairól egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, ám ha Tomáš Koška szavaiból indulunk ki, akkor a védelem, az egyszerű kezelhetőség, a spamszűrés fejlesztésével, és az Office Web Apps integrációval igyekszenek versenytársaik fölé kerekedni. E mellett hívogató lehet még a Gmail-nél már megismert párbeszéd nézet megjelenése, a közösségi hálózatoktól érkező üzenetek automatikus csoportosítása, és a Hotmailen belüli kezelése, valamint a korlátlan tárhely.

 

 

 



Tomáš Koška elmondása alapján a Microsoft e mellett gőzerővel dolgozik a megújuló Live Essentials programcsomagon is, amelynek az első publikus bétája június 23-án fog érkezni. Végleges verziójára pedig szeptemberig kell várnunk. Ennek jegyében a héten megújult a Live weboldala, amely több újdonságra is felkészült már. A programcsomaggal érkező új Messenger ugyanis képes lesz a közösségi szolgáltatások (Facebook, LinkedIn, MySpace és MyVip) üzeneteit a felületén megjeleníteni, egyúttal folyamatos szinkronizációt is biztosítva. Így az új Messenger nem csak azonnali üzenetküldésre, de a közösségi pezsgésre is fel lesz készítve, aminek köszönhetően a Microsoft reményei szerint egy szociális központi felületté válhat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.