Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Nokia 9 PureView, öt hátlapi kamerával

|

A digitális képalkotás következő generációja kerül a fotózás szerelmeseinek kezébe.

Hirdetés

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette a világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t ZEISS Optikával, amivel a számítástechnikai képalkotás következő generációját adja a fotózás szerelmeseinek kezébe. Minden egyes Nokia 9 PureView-val készített fotó HDR, öt kamera dolgozik együtt azért, hogy a Nokia 9 PureView fotói kiemelkedő dinamikatartománnyal és a páratlan mélységélességgel váljanak egy 12 MP-es fényképpé.

A Nokia 9 PureView a világ első ZEISS Optikával ellátott öt kamerás rendszerét nyújtja. Két színes szenzora a pontos, élénk színű képekért, három monokróm szenzora pedig az élességért és a részletgazdagságért felel. Az öt kamera együttes működésével tízszeres mennyiségű fényt enged be, összehasonlítva egyetlen, ugyanolyan típusú szenzor kapacitásával.

Hirdetés

Minden egyes kép, melyhez a Nokia 9 mind az öt hátlapi kameráját használjuk, legalább 60 megapixelnyi adatot generál. A képek feldolgozásához és egyesítéséhez a Nokia 9 maximálisan kihasználja a Qualcomm® Snapdragon™ mobil platform heterogén számítási architektúráját azáltal, hogy a feladatokat az ISP, a DSP, a GPU és a CPU között megosztva osztja ki. A dedikált képfeldolgozó segédprocessszor révén, amely minden kamera exponálási és fehéregyensúlyát külön-külön beállítja, a készülék bepillantást enged a jövő okostelefonos fényképezési technológiájába.

Minden egyes Nokia 9 PureView-al készített fotó HDR, akár 12,4 fokozattal és teljes, 12MP-es mélység térképpel. Ez azt jelenti, hogy minden egyes 12MP-es JPG kiemelkedő részletességgel bír a napfényes és a sötét területeken egyaránt.


A páratlan pontosságú 12MP-es mélység térképpel minden egyes JPG gyönyörű elmosást (Bokeh) kaphat, illetve ez a megoldást teremti meg a lehetőséget arra, hogy a felhasználó felfedezze a benne szunnyadó művészt a Google Fotók beépített mélységszerkesztőjének használatával. A kép készítése után is lehetőség van a fókusz megváltoztatására, beállítható az elmosás mértéke és a színtelítettség.

A fotózás szerelmeseire gondolva a Nokia 9 PureView lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW "DNG" formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően. Azt mondják, a fotózás művészetének 50%-a utómunka, a Nokia 9 PureView pedig megteremti a lehetőséget a ragyogásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.