Hirdetés
. Hirdetés

Itt a világ első motorizált mikroprocesszoros tanulni képes térdprotézise

|

Túlteljesítette a jelenlegi elvárásokat is.

Hirdetés

Mint ahogyan arról a Computerworld nemrég beszámolt, az elektromos térdimplantátumok segíthetnek az ízületi porckopás fájdalmának kezelésében. Azóta napvilágot látott egy újabb innovádió: a világ első mikroprocesszoros térdprotézise aktív segítséget nyújt és mozgást generál járás közben, így fokozza - bármilyen furcsa is ebben az esetben ezt a fogalmat használni - a felhasználói élményt.

Az izlandi Össur a világ egyik vezető protéziseket és orvosi segédeszközöket fejlesztő cége egy új motoros meghajtású, mikroprocesszor-vezérelt térdprotézist mutatott be. A "Power Knee" célja, hogy friss ötletekkel és innovatív tervezéssel segítse a végtagkülönbséggel vagy térd feletti amputációval élő embereket abban, hogy a lehető legjobb tapasztalatokat szerezzék a térdprotézis használatában.

Hirdetés

Az Össur Power Knee a maga nemében a világon az első protézis. Ami igazán különlegessé teszi, hogy fejlett algoritmusokat használ, amelyek érzékelik és felismerik a felhasználó mozgásmintáit, tanulnak belőlük, és valós időben alkalmazkodnak hozzájuk, lehetővé téve a kényelmes mozgásélményt.

Miközben használója sík terepen jár, lépcsőn megy fel és le, leül vagy feláll, illetve rámpán vagy lépcsőn halad, a forradalmi térdprotézis aktív segítséget nyújt és mozgást hoz létre. Ezzel megkönnyíti és élvezetessé teszi a mozgást - írja a TechTimes.

Össur hivatalos weboldal

A felhasználók lépcsőzés közben is természetes járásmintát végezhetnek, mégis ellenőrzött ellenállást tapasztalnak a lépcsőn vagy rámpán való leereszkedéskor. Az Össur kiemelte, hogy ennek a térdprotézisnek a motorizált funkciója azonban ennél is fontosabb dolgot tartogat viselői számára. A Power Knee motoros meghajtása szimmetrikus mozgásra ösztönöz, és a viselő energiájának megtakarításával fokozza az állóképességet. Ez fontos szempont az alsó végtagvesztéssel vagy más végtagkülönbséggel élők számára.

"Mindig is úgy gondoltuk, hogy az energia helyreállítása, amely alapvető fontosságú az összes emberi testet mozgató biomechanikai rendszer számára, olyan kritikus funkció, amely hiányzott az amputáltak számára készült egyéb protézisekből" - magyarázta Jon Sigurdsson, az Össur elnök-vezérigazgatója.

Teljesítményét tekintve a Power Knee túlteljesíti a jelenlegi elvárásokat, amit azzal ér el, hogy ez a világ első mikroprocesszorral hajtott motoros térdprotézise, ami azt jelenti, hogy tanulási, alkalmazkodási képessége lehetővé teszi a zökkenőmentes használatát. Séta közben a Power Knee aktívan képes kinyújtani és hajlítani a művégtagot, és a lábtartón keresztül energiát szolgáltat vissza a testnek, gondoskodik a súly egyenletes eloszlásáról és elősegíti a természetes járásmintákat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.