Hirdetés
. Hirdetés

Itt az Adobe új DRM szoftvere

|

Az Adobe bejelentette a Flash video- és audiotartalmak védelmére szolgáló Adobe Flash Media Rights Management Servert.

Hirdetés

A cég azon műsorszolgáltatóknak és médiavállalatoknak ajánlja a szoftvert, amelyek Flash formátumban publikálják online és offline megtekintésre szánt videóikat. A szoftvert az internetes televíziózás robbanásszerű terjedése és ezzel párhuzamosan a tartalomvédelem jelentőségének felértékelődése hívta életre. Az új DRM rendszerrel a tartalomszolgáltató teljes kontrollt gyakorolhat a megosztott videók felett, szabályozhatja a megtekintés módját, mértékét és időbeli korlátot is megadhat.

A Rights Management Server együttműködik az Adobe Media Player és az Adobe AIR alkalmazásokkal, és a szolgáltató által meghatározott policy alapján kódolja az FLV és F4V fájlokat. A DRM technológiának köszönhetően utólagos módosításra is van lehetőség, amely a letöltött tartalmakra is vonatkozik.

A program jelenleg a Microsoft Windows Server 2003 és a Red Hat Linux rendszerekkel kompatibilis. A védett tartalmak mennyiségében nincs korlátozás, mindez csak a szerver kapacitásától függ. A felhasználó akár a kliens oldali AIR alkalmazással is konfigurálhatja a szervert.

A termék hamarosan hazánkban is elérhető lesz.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.