Hirdetés
. Hirdetés

Itt az első cloud operációs rendszer

|

Egész napos rendezvényen mutatta be a vSphere 4-et – az első cloud operációs rendszert - a WMware.

Hirdetés

A második negyedév folyamán megvásárolható lesz a VMware vSphere 4, az ágazat első olyan operációs rendszere, amellyel belső cloud építhető ki. A VMware vSphere 4 használatával a vállalatok saját cloud-ot építhetnek fel saját informatikai környezetükön belül. A belső cloud-ok segítségével a cég IT infrastruktúra üzemeltetői leegyszerűsíthetik az informatikai környezetet, ami felgyorsíthatja a változó üzleti igényekre való reagálást.

Radvánszki Gábor, a DNS virtualizációs üzletágvezetője szerint a számos új képességgel rendelkező VMware vSphere 4 a vállalatok számára a VI3 utódjaként a piac meghatározó szerverkonszolidációs eszköze lesz, ahonnan a cloud alapú adatközponti megközelítésre is továbbléphetnek platformváltás nélkül. Ügyfél és IT rendszer mérettől függően számos kiszerelésben lesz elérhető, valamint a meglévő ügyfelek a folyamatos verziókövetés alapján is hozzáférhetnek majd. A kis- és középvállalati informatikai igényekre is odafigyelt a VMware: a vSphere kiadásakor egy új, Essentials nevű csomaggal.

A csomag tartalmazza az összes VMware licenszet (így a felügyeleti eszközt is), amellyel akár 10-30 nagyobb terhelésű virtuális szervert is lehet futtatni, maximum 3 gazdagépen szétosztva. Mivel a költséghatékonyság itt is alapkérdés lehet, a szoftvercsomag ára is igen alacsony: egy virtuális gépre vetítve a korábbi licenszárak töredéke."

A VMware vSphere 4 egységes, rugalmas és dinamikus operációs környezetként összekapcsolja és holisztikusan kezeli a nagy infrastrukturális csoportokat – processzorokat, tárolókat és hálózatokat. Bármely alkalmazás – akár egy már meglévő vállalati, vagy egy következő generációs alkalmazás is garantált szolgáltatási szintekkel futtatható.

A vállalati adatközpontot erősítő cloud rendszer az informatikai környezet reakcióképességének növelése mellett csökkenti az informatikai költségeket. A későbbiek során a VMware támogatja majd a belső és külső számítási cloud-ok együttműködését, és ezzel olyan „magán" cloud-környezetek létrejöttét, amelyek több adatközpontra és/vagy cloud-szolgáltatóra is kiterjednek.

Hatékonyság számokban
A cloud technológia egyik legismertebb előnye az informatikai szolgáltatások költségeinek csökkentése, ami felszabadítja a költségvetés egy részét olyan új lehetőségek számára, amelyek stratégiai előnyt hozhatnak a vállalkozások számára.

Megközelítőleg 30 százalékos növekedés konszolidációs arányszámokban, ami tovább csökkenti az alkalmazásonkénti infrastruktúra-költséget.

Akár 50 százalékos tárolási megtakarítás a VMware vStorage Thin Provisioning segítségével, amely minimalizálja a tárolási túlméretezést, mert segítségével a virtuális gépek pontosan a szükséges mértékben használnak fel tárhelyet. Az összes VMware vSphere ügyfél tekintetében ez a megtakarítás akár annyi tárhelyet szabadíthatna fel, mint a jelenleg a Facebookon tárolt képek mennyiségének 50-szerese.

Akár 20 százalékos további energia- és hűtési megtakarítás a VMware Distributed Power Management segítségével, amely a VMware VMotion alkalmazásával automatikusan csak annyi fizikai szerverre helyezi az összes virtuális gépet, amennyire a szolgáltatási szintek romlása nélkül lehetséges, a felesleges fizikai szervereket pedig lekapcsolja.

Amennyiben valamennyi VMware vSphere 4 ügyfél egy éven át a VMware Distributed Power Managementet használná, a megtakarított energia 10 napon át fedezné egy Dánia méretű ország energiaellátását.

A VMware vSphere 4 az alkalmazások szolgáltatási szintjeinek állandófelügyeletét is biztosítja – lehetővé téve a megfelelő rendelkezésre állási, biztonsági és méretezhetőségi szinteket valamennyi alkalmazásnál, az operációs rendszertől vagy az alkalmazás-architektúrától függetlenül. Mindezek az új alkalmazás-szolgáltatási szint lehetőségek egyetlen kattintással működnek, vagyis egy beállítás után nem igényelnek további beavatkozást, ami tovább csökkenti az adatközpont-üzemeltetési költségeket.

· Nincs szolgáltatás-leállási idő, nincs adatveszteség – hardverhibák elleni védelem a VMware Fault Tolerance-szel, az alternatív clustering megoldások költsége és bonyolultsága nélkül.

· Minimálisra csökkentett tervezett szolgáltatás-leállási idő karbantartás és adatvándorlások miatt az immár új adminisztrátori kezelőfelülettel rendelkezésre álló VMware Storage VMotion segítségével, amely lehetővé teszi a virtuális gépi diszkfájlok futás közben történő migrációját, akár heterogén tároló típusok között is.

· Egyszerűbb és szigorúbb biztonsági és felügyeleti megfelelés a VMware vShield Zones-zal, amely egyszerűsíti az alkalmazás-biztonságot, mivel tűzfal szintű további védelmi réteget biztosít a virtuális hálózatokon futó alkalmazások izolációjának megerősítéséhez

· Könnyebb alkalmazás-szolgáltatási szintkezelés a VMware vApp-pal, amely ágazati normává vált egy-egy alkalmazás összes virtuális gépi összetevőjének egybefoglalására és azok számítástechnikai és memóriaigényeinek leírására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.