Hirdetés
. Hirdetés

Megérett a Mango

|

Az első 7.5-ös Windows Phone operációs rendszerű mobiltelefon a Fujitsu-Toshiba IS12T-es. Az operációs rendszerhez fűzött remények most is nagyok.

Hirdetés

Toshiba Windows Mango
Toshiba Windows Mango

Szerdán mutatták be Tokióban az első olyan mobiltelefont, ami a Microsoft Windows Phone operációs rendszerének 7.5-ös változatát futtatja, az operációs rendszer kódneve Mango. A telefon a Toshiba IS12T, egyelőre csak Japánban vásárolható meg szeptembertől.

A remények szerint az új operációs rendszerrel az okostelefonok komoly szereplői közé tér vissza a Microsoft - bár ez minden nagyobb operációs rendszer változat bejelentésekor elhangzik.

A Windows Phone 7-es bevezetésekor is hasonló reményeket táplált a cég, de sajnos számításaik az Android telefonok és az iPhone népszerűsége miatt nem jöttek be. Az IDC szerint ugyanis 2010 első negyedévében a Windows Phone piaci részesedése még 7,1 százalék volt, egy évvel későbbre ezt az előnyt 2,7 százalékra sikerült ledolgozni. A leszállított telefonok tekintetében ez azt jelenti, hogy 2010 első negyedévében még 3,9 millió Windows Phone-os mobilt tudtak eladni, 2011 hasonló időszakában már csak 2,8 milliót.

A Windows Phone 7.5-ös, vagyis a Mango változat több mint 500 újítást hoz a meglévő operációs rendszerhez. A Mango az Acer és a ZTE telefonjain is elérhető lesz majd, de a legjobban várt windowsos mobilok talán a Nokiák - a két cég idén jelentette be együttműködését. Az új operációs rendszerű Nokiák megjelenése azonban 2012-nél hamarabb nem várható. Az IDC előrejelzése szerint a Windows Phone 7-es operációs rendszerrel ellátott Nokiáknak köszönhetően az operációs rendszer piaci részesedése 20 százalék körüli lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.