Hirdetés
. Hirdetés

Itt az ERP-modernizálás ideje

|

2025-ben lejár az SAP R/3-as vállalatirányítási rendszerének támogatása, de nem ez az egyetlen nyomós érv, amely a helyébe lépő S/4HANA-ra váltás mellett szól.

Hirdetés

Míg 25 éve versenyelőnyhöz juttatta a vállalatot, ha ERP-rendszert használt, ma ez már alapértelmezett, ilyen megoldás hiányában nemhogy hátrányba kerül a cég, hanem egyszerűen kiszorul a piacról.

Hirdetés

- Napjainkban a negyedszázaddal ezelőttihez hasonló fordulóponthoz érkezik a vállalatirányítási környezet fejlődése, miután az SAP 2010-ben bejelentette csak gépi memóriában futó, a tranzakciós és az analitikus feldolgozást egyaránt támogató HANA adatplatformját, majd öt évvel később erre építve újrafejlesztette és a felhőbe vitte ERP-megoldását - mondta Németh Róbert, az itelligence Hungary tanácsadásért felelős ügyvezető igazgatója. - Az iparágak digitális átalakulása, az ügyfelek és a munkavállalók korszerű felhasználói élmény iránti igénye megköveteli, hogy a mély üzleti betekintést adó információk helytől és időtől függetlenül, azonnal elérhetőek legyenek. Ennek a követelménynek a vállalatok olyan, valós idejű feldolgozásra képes felhőlapú megoldással tudnak eleget tenni, mint az S/4HANA.

A 90-es évek eleje óta sikeres R/3-as rendszer támogatásának végét jelző dátum mellett az a körülmény is fordulat közeledtére utal, hogy egyre több vállalat támogatja az üzlet mind több területét felhőalapú ERP-megoldással.

- Könnyebben szabványosítható területeken, mint például a CRM, az értékesítés és a HR, az eladások mintegy 40-50 százaléka már ma is a felhőhöz kötődik, 2020-ra pedig akár a 80-90 százalékot is elérheti ez az arány - mondta Németh Róbert. - A pénzügy és az SCM több testreszabást feltételező, összetettebb folyamatainak felhőalapú támogatása valamivel lassabb ütemben terjed, de az évtized végére ugyancsak az eladások 30-40 százalékát hozhatja.

Az itelligence AG világszinten is az SAP egyik legnagyobb, többszörösen díjazott partnere (például 2017: SAP S/4HANA Partner of the Year - Small and Midsize Companies), így magyar leányvállalata a legkiválóbb kompetenciákkal és szolgáltatásokkal segíti ügyfeleit ERP-környezetük korszerűsítésében és felhőbe vitelében.

- Egy ilyen horderejű migráció jó alkalom a meglévő folyamatok újraértékelésére és optimalizálására is - mondta Németh Róbert. - Minthogy a Software AG kizárólagos hazai képviseletét is ellátjuk, az ARIS és a webMethods megoldásokkal a folyamatok újratervezésében, implementálásában, mérésében és automatizálásában, az elektronikus iratkezelés kialakításában, a nyilvános felhőben és a házon belül működő rendszerek integrálásában is számíthatnak ránk a vállalatok mind hazai, mind régiós szintű projektjeik megvalósításában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.