Hirdetés
. Hirdetés

Itt az IBM Tivoli Storage Manager Express

|

Az Express termékcsalád nagyvállalati megoldásokra épülő tagjai funkcionalitásban és árban a kis- és középvállalatokhoz igazodnak.

Hirdetés

A termékcsalád egyik tagja az IBM Tivoli Storage Manager Express, amely a már több mint tíz éve piacon levő, jól ismert és bevált Tivoli Storage Manager (TSM) "kistestvére". Ez a központi mentési és archiválási megoldás Windows-alapú kiszolgálók és az online működő alkalmazások, mint az Exchange levelezőszerver és a Microsoft SQL adatbázis-szerver biztonsági mentésére szolgál. A rendszert IBM olyan szervezeteknek ajánlja, amelyek egy telephelyen legfeljebb 20-30 Windows szervert üzemeltetnek. Az Exchange és SQL szerverek online mentéséhez kiegészítő modul vásárolható.

Az IBM Tivoli Storage Manager Express bár támogatja szalagos és optikai tárolóeszközöket is, de alapbeállításban lemezre történő mentést végez. Mivel az utóbbi időben jelentősen csökkent a lemezes tárolóeszközök ára, és egyre több kis- és középvállalati megoldás jelent meg a piacon, így ha nincs elenegedhetetlenül szükség egy szalagos vagy optikai tárolórendszerre, ez a megoldás jelentős költségmegtakarítást jelent. A TSM Express az off-line médiák, szalagok és lemezek kezelését a piacon ismert nagyapa-apa-fiú (grandfather-father-son, GFS) módszer szerinti származtatás alapján képes kezelni, a mentett szerverek szerint külön backup-setekbe.

Noha kis- és középvállalati megoldásról van szó, a TSM Express a "nagy" TSM esetében már jól bevált úgynevezett progresszív inkrementális mentést végez, azaz csak az új vagy a legutóbbi mentés óta megváltozott állományokat menti, ezzel minimálizálva a hálózati forgalmat. A progresszív inkrementális mentéssel elkerülhető a heti teljes és a napi inkrementális mentésekhez a feleslegesen nagy sávszélesség használata. Az adatok helyreállításakor a Tivoli Storage Manager Express csak a fájlok aktuális verzióit tölti vissza, az adatmozgatás tehát ilyenkor is kevesbé terheli a hálózatot és a szervereket.

Az TSM Express GUI felülete könnyen kezelhető, magyar nyelvű, a mentések
felügyeletét, illetve
statisztikák készítését és tervezést is lehetővé teszi.

A TSM Express-t az IBM az tipikus igényeknek figyeleme vételével előre paraméterezi, amelynek köszönhetően a megoldás igen gyorsan, akár egy
órán belül feltelepíthető és a finomhangolása sem vesz sok időt igénybe - akár egy napon belül elvégezhető. A telepítőkészlet tartalmazza a terméhez tartozó webes oktató anyagot is, így a felhasználók nagyon gyorsan elsajátíthatják a TSM Express kezelését.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.