Hirdetés
. Hirdetés

Itt az új, Intel Core Duo processzoros Mac mini

|

Az Apple bemutatta az új Intel Core Duo processzoros Mac mini gépet, mely megnégyszerezi teljesítményét, ráadásul nagyobb bővítési lehetőséget kínál és ugyanolyan kompakt design-nal rendelkezik, mint elődje. A sajtóbejelentés szerint a Mac mini minden idők legmegfizethetőbb Mac gépe.

Hirdetés

A géppel együtt jár az Apple díjnyertes digitális életstílus alkalmazásainak következő generációja, az iLife '06, továbbá a Front Row szoftver az Apple Remote távirányítóval - így a szobából bárhonnan lejátszhatunk zenét, megnézhetünk saját fotókból összeállított diabemutatót, DVD filmeket, iMovie alkotásokat, videóklipeket és tévéműsorokat is.

A Front Row legújabb verziójával a vásárlók könnyedén hozzáférhetnek a megosztott iTunes játéklistákhoz, az iPhoto könyvtárakhoz és a videókhoz a lakásból bárhonnan a Bonjour-t használva, mely az Apple Mac OS X-be beépített vezeték nélküli technológiája.

Az új Mac mini egy teljesen új rendszer architektúrát kínál a teljesítmény érdekében, akár négyszer gyorsabb, mint az előző Mac mini, 667 MHz-es előoldali buszt és 667 MHz-es DDR2 SDRAM memóriát tartalmaz, mely 2 GByte-ig bővíthető. Kiváló teljesítményű csatlakozói vannak: minden új Mac mini beépített 10/100/100 BASE-T Gigabit Ethernetet foglal magába nagy sebességű hálózathoz, beépített AirPort Extreme 802.11 g WiFi-t a gyors 54 Mbps vezeték nélküli hálózathoz, beépített Bluetooth 2.0+EDR-t (Enhanced Data Rate) és négy USB 2.0 kaput, kétszer annyit mint az előző generáció. A Mac mini DVI felülettel és VGA-kimeneti adapterrel is dicsekedhet, így egyszerűen csatlakoztathat kijelzőket, ideértve napjaink legnépszerűbb síkképernyős televízióit, továbbá az analóg és a digitális hang kimenetnek hála csatlakoztathat sztereó rendszert is.

Minden új Mac a Mac OS X 10.4 Tiger rendszerrel kerül boltokba, és a következőket tartalmazza: Safari, Mail, iCal, iChat AV és Front Row. A Mac OS X Tiger innovatív szoftver fordító technológiája a Rosetta, mellyel a legtöbb Mac OS X PowerPC alkalmazást problémamentesen futtathatják a felhasználók.

Az új 1,5 GHz-es Mac mini a következőket tartalmazza:

- 1,5 GHz-es Intel Core Solo processzor;
- 512 MByte 667 MHz-es DDR2 SDRAM, bővíthető 2 GByte-ig;
- tálca nélküli Combo (DVD-ROM/CD-RW) drive meghajtó;
- 60 GByte-os 5400 rpm Serial ATA merevlemez;
- Intel GMA950 grafikus processzor;
- beépített AirPort Extreme vezeték nélküli hálózati technológia és Bluetooth 2.0+EDR;
- Gigabit Ethernet (10/100/1000 BASE-T);
- négy USB 2.0 kapu;
- egy vonali-szintű hang bemenet és egy vonali-szintű hang kimenet;
- mindkettő támogatja az optikai digitális és analóg jelet is;
- DVI-kimeneti kapu külső monitorhoz(VGA-kimeneti adapter mellékelt,
- kompozit/S-Videó kimeneti adapter külön megvásárolható);
- az infravörös Apple Remote távirányító.

Az új 1,66 GHz-es Mac mini a következőket tartalmazza:

- 1,66 GHz-es Intel Core Duo processzor;
- 512 MByte 667 MHz-es DDR2 SDRAM, bővíthető 2 GByte-ig;
- tálca nélküli 8x SuperDrive kétrétegű támogatással (DVD+R DL/DVDąRW/CD-RW);
- 80 GByte-os 5400 rpm Serial ATA merevlemez;
- Intel GMA950 grafikus processzor;
- beépített AirPort Extreme vezeték nélküli hálózati technológia és Bluetooth 2.0+EDR;
- Gigabit Ethernet (10/100/1000 BASE-T);
- négy USB 2.0 kapu;
- egy vonali-szintű hang bemenet és egy vonali-szintű hang kimenet,
- mindkettő támogatja az optikai digitális és analóg jelet is;
- DVI-kimeneti kapu külső monitorhoz (VGA-kimeneti adapter mellékelt, kompozit/S-Videó kimeneti adapter külön megvásárolható); és
- az infravörös Apple Remote távirányító.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.