Hirdetés
. Hirdetés

Itt az újra feltalált digitális vízjel

|

A digitális vízjelet egy keresővel párosították, így a nagy márkák tulajdonosai gyorsan megtalálják a hamisítványokat áruló weboldalakat.

Hirdetés

A Fraunhofer Intézet egyik kutatási részlege újra feltalálta a digitális vízjel technológiát. A most kidolgozott rendszer célja az volt, hogy a különböző cégek megtalálják a weben azokat az online kereskedőket, akik engedély nélkül veszik át egy-egy termékük képét és hamisítványokat árulnak az eredeti fénykép használatával. Ezért a digitális vízjel technológiához egy speciális webkeresőt is kidolgoztak.

A digitális vízjeles technológia segítségével az emberi szem számára láthatatlanul megváltoztatják a képet, például kissé módosítanak a színén, a kontraszton vagy fényerősségen. Az intézet szóvivője, Michael Kip szerint a technológia tulajdonképpen megváltoztatja a pixelek közötti kapcsolatot. A vízjelet ezért nem lehet megváltoztatni még akkor sem, ha a kép méretét csökkentik, a képet megvágják, vagy bárhogy is módosítják azt.

A digitális technológiához kidolgozott kereső program átfésüli az internetet és megkeresi az adott vízjellel védett képeket, így a kép tulajdonosai értesülhetnek arról, ha egy nem engedélyezett kereskedő valószínűleg hamisítványokat készül eladni a vízjeles, eredeti terméket ábrázoló kép segítségével. Michael Kip szóvivő szerint a digitális vízjelezés egy egyszerű szoftverrel oldható meg. A kereső program jóval bonyolultabb, azt minden cégre egyénileg kell beállítani. Az első cég - melynek nevét egyelőre titokban tartják - már jövő hónap elejétől használja a technológiát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.