Hirdetés
. Hirdetés

Itt megnézheti, veszélyeztetik-e robotok az állását

|

Becslések szerint több mint 5 millió munkahely szűnik meg az automatizálás miatt a vezető gazdaságokban 5 éven belül.

Hirdetés

A Világgazdasági Fórum most megjelent "Future of Jobs" című tanulmánya szerint a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésének a következményeként 2020-ig 5,1 millió állás szűnik meg abban a 15 vezető gazdaságban, ahol a világ összes munkavállalójának megközelítőleg a 65 százaléka él. A munkahelyek megszűnése valamennyi iparágat érinteni fogja, de igencsak különböző mértékben: a legnagyobb veszteségeket várhatóan az egészségügyi szektor, az energiaipar és a pénzügyi szolgáltatási szektor fogja elszenvedni. Ha kíváncsi arra, hogy állását az elkövetkezendő években milyen valószínűséggel tölthetik be intelligens gépek, látogassa meg a BBC angol nyelvű weboldalát, ahol a betöltött pozíció megadása után választ kaphat arra, hogy az oldal készítői szerint hány százalékos kockázata van annak, hogy "automatizálják" a munkáját.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.