Hirdetés
. Hirdetés

ittlakunk.hu - közösségi tér budapestieknek

|

Az újonnan indult portál mind a 23 budapesti kerület lakosságát kiszolgálja helyi információval.

Hirdetés

A naponta többször is frissülő oldalakon hírek, helyi programok, a helyben lakók értesülései, véleményei, kérdései kapnak helyet, továbbá a környék üzleteinek és szolgáltatóinak kínálata. Az induláskor közel 7 ezer budapesti üzlet, szolgáltató és intézmény térképes adatlapját találják meg a Hol-Mi rovatban az érdeklődők. A lista folyamatosan bővül és frissül. Az adatlapokat nemcsak a szerkesztők, hanem a szolgáltatók is föltölthetik, akik maguk is időről időre frissíthetik kínálatuk változását. A kéthónapos próbaüzem során több mint száz olyan vállalkozás akadt, aki élt ezzel az ingyenes lehetőséggel.

 


 
„A látogatóknak szeretnénk friss és hasznos információval szolgálni, a környékek cégeinek pedig segíteni abban, hogy megismertessék magukat és kínálatukat a helybéliekkel. A vállalkozóknak így nem kell teletömködniük szóróanyagukkal a helyiek postaládáját. Oldalunk egyik küldetése, hogy a jövő elektronikus szórólapjává váljék” – mondta Lőke András, az ittlakunk.hu főszerkesztője.
 
Ez persze csak egy funkció a sok közül. Még fontosabb, hogy a portál felületei interaktívak, azaz a helyiek beírhatnak cikkeket, értesüléseket, híreket, kérdéseket – ezek azonnal meg is jelennek. Ráadásul minden kerületi lapnak van egy Facebook-oldala is. Ezen a 23 Facebook-oldalon az elmúlt esztendőben összesen 45 ezer rajongó gyűlt össze.

László Tamás, a XV. kerület fideszes polgármestere a bemutatkozó rendezvényen elmondta: nagyon fontos, hogy az egyes kerületek lakosságát bevonják a helyi ügyek intézésébe, környezetük alakításába, s ehhez nagy segítséget nyújthat a helyi közösségi média. “Az ittlakunk.hu-csoport is éppen a fentebb említett helyi kezdeményezésekről folyó párbeszéd fő színtere lesz, illetve részben már az” - mondta Szabados Balázs, az ittlakunk.hu projektvezetője. "Innen már csak egy lépés, hogy az oldal segítségével egymásra találjanak egy-egy szűkebb környék lakói, az ottani civil szervezetek és egy városvezető" - tette hozzá a projektvezető. Szabados Balázs elmondása alapján egyébként a portál Drupal 7 alapon valósult meg, amely a legköltséghatékonyabb megoldást jelentette.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.