Hirdetés
. Hirdetés

Újabb szög az XP koporsójában

|

Péntek óta az OEM gyártók nem telepíthetik netbook gépeikre a 2001-es rendszert.

Hirdetés

Október 22-e estéjén életbe lépett a Microsoft azon korábbi határozata, amely szerint az OEM gyártók a továbbiakban már nem telepíthetnek Windows XP-t az újonnan árusított gépeikre. A határidő kizárólag a netbook gépekre vonatkozik, amelyeknél a redmondi szoftvercég utolsóként engedélyezte az XP telepítését.

 

 



Az XP-t azonban még mindig nem érdemes temetni, mivel egyrészt a készleteket még eladják, másrészt a Microsoft korábbi bejelentése alapján a felhasználók egészen a Windows 7 termékciklusának a végéig, azaz 2020-ig érvényesíthetik a downgrade jogukat. Vagyis felárért kérhetik, hogy az előtelepített platform helyett inkább az XP-t telepítse a kereskedő a megvásárolandó PC-re. Aki így szeretne eljárni, az jó, ha 2020 helyett 2014 áprilisát jegyzi fel naptárába. Ezen időpontig biztosít ugyanis terméktámogatást a Microsoft az XP SP3 rendszerek számára.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.