Hirdetés
. Hirdetés

Jacobs: a poszt-PC érából a poszt-telefon érába lépünk

|

A QualComm vezérigazgatójának jóslata szerint nem telik bele sok idő, és az okostelefonokhoz hasonlóan a számítókörnyezetek is "folyton bekapcsolt állapotban lévő, folyamatos kapcsolatban álló" interfészekké válnak.

Hirdetés

Dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm CEO-ja
Dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm CEO-ja

Dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója szerint az utóbbi években drámai mértékben felgyorsult a számítástechnikai eszközök evolúciója. „Az okostelefonok világszintű elterjedése mindenki által tapasztalható, erőteljes trend. Az már meglepőbb, hogy ma már a feltörekvő piacok fogyasztói is megengedhetik maguknak, hogy ilyen fejlett eszközöket vásároljanak” - mondta a CEO kedden, a San Francisco-i Goldman Sachs Technology and Internet Conference-n.

Jacobs szerint az okostelefonok és a táblagépek gyors ütemű elterjedése azt mutatja, hogy a „poszt-PC korszakból lassan a poszt-telefon korszakba” lépünk. A szakember hangsúlyozta: úgy látja, hogy a mobil eszközök fejlődési törvényszerűségeit a komplex számítókörnyezetek is követni fogják, amelyek hamarosan maguk is „mindig bekapcsolt állapotban lévő, folyamatos kapcsolatban álló” interfészekké válnak.

Jacobs néhány konkrétabb változásról is beszámolt a befektetési cég által rendezett konferencián. A Qualcomm hosszú távú partneri együttműködést kötött a Nokiával: a finn gyártóban – elsősorban a Windows 8 és a Metro felhasználói interfész közelgő bemutatója és a fejlődő piacokon képviselt erős pozíciója miatt – továbbra is komoly lehetőségeket látnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.