Hirdetés
. Hirdetés

Játékos mód is lesz a Windows 10 Creators Update-ben

|

Legalábbis erre utal a kiszivárgott build egy titokzatos DLL-fájlja.

Hirdetés

A kívülről is jól látható új funkciókon kívül a kiszivárgott Windows 10 build 14997 néhány belső érdekességet is tartalmaz. A WalkingCat nevű twitterező adta hírül, hogy talált benne egy gamemode.dll nevű DLL fájlt, aminek a jelenléte arra utalhat, hogy a Microsoft játékos módot fejleszt a Windows 10-hez.

Elképzelhető, hogy a Windows 10 Creators Update egy olyan folyamat-optimalizó rendszert tartalmaz majd, amivel elsőbbséget adhatunk a játékok által elindított folyamatoknak, illetve kikapcsolhatunk minden fölösleges szolgáltatást, ami visszafogja a CPU-t és a GPU-t.

Egy ilyen funkciót már régóta várnak a felhasználók: a Windows 10 UserVoice platformján annak idején az igény közel nyolcezer upvote-ot kapott, és később a Feedback Hubon és a Microsoft saját Community fórumain is megjelent hasonló poszt, úgyhogy a Microsoftnak volt honnan inspirálódnia.

A Windows 10 build 14997-ben azonban egyelőre nincs működő megvalósítása a funkciónak, úgyhogy bármi közelebbit csak a következő publikus Windows 10 build megjelenése után mondhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.